Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Watchman Nee: Hengellisiä harjoituksia

Watchman Nee

Hengellisiä harjoituksia

KKJMK, 306 sivua 

 

Kilvoittelu on sana, jonka tapaa usein ortodoksien ja myös roomalaiskatolisten kirjoittajien teksteissä. Erämaaisät olivat tunnettuja kilvoittelijoita. Myös Rooman kirkon piirissä toimivat jesuiitat tunnetaan lähes sotilaallisen tiukasta ja säädellystä elämäntavastaan.

 

Kilvoittelua löytyy toki muualtakin, vaikka itse sanaa ei aina käytettäisikään. Watchman Neen luentojen pohjalta koottu kirja ”Hengellisiä harjoituksia” kuuluu selvästi tähän joukkoon. Kirjassa on 52 lukua, yksi vuoden jokaiselle viikolle. Jokaisessa luvussa on oma teemansa, tietty opeteltava Raamatun kohta sekä opastusta sen soveltamiseen käytännön elämässä.

 

Kirja alkaa uskoon tulosta ja kasteesta jatkaen sen jälkeen luku luvulta kristityn elämän ohjeistamista ja kannustamista. Raamatun säännöllinen tutkiminen, rukous, todistaminen, perhekuntien pelastuminen, seurakunnan jäsenyys, kokoukset, ylistäminen, avioliitto, perhe, parisuhde, sairaus ja monet muut asiat käydään läpi Raamatun ohjeista lähtien ja niiden pohjalta hyvinkin käytännöllisiä neuvoja antaen.

 

Kirjan esipuheessa ehdotetaan, että lukija tutkii viikoittain vain yhden luvun ja opettelee sen kohdalla olevan raamatunlauseen ulkoa.  Viikon aikana hän voi sitten mietiskelen rukoilla ja rukoillen mietiskellä, mikä kyseisen luvun viesti on lukijan oman elämän kannalta.

 

Nopeasti luettavien hengellisten hartauskirjojen ja mietekokoelmien keskellä ”Hengellisiä harjoituksia” on ehdottomuudessaan ja konkreettisuudessaan virkistävää ja samalla haastavaa luettavaa.

 


© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin