Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Walter Wangerin: Jeesus

Walter Wangerin

Jeesus

Aikamedia, 394 sivua

 

Walter Wangerin kirja ”Jeesus” on evankeliumien pohjalta kirjoitetusta ja historiallisilla tiedoilla höystetty romaani, jonka kerronta on sujuvaa.

 

Tapahtumia seurataan tavallaan kolmena näytöksenä. Ensimmäinen on saanut nimen ”Jumalan Poika”, toinen on ”Ihmisten paimen” ja kolmas ”Messiaan uhri”. Jeesuksesta ei siis tehdä vain viisasta opettajaa tai suurenmoista ihmistä. Myös romaanin sivuilla hän on sama Jumalan Poika, jonka kohtaamme Raamatussa.

 

Kirjan eräänä vahvuutena ovat huolellisesti tehdyt taustatutkimukset. Historiallinen tilanne, Jeesuksen ajan kulttuuri ja tavat, suhde roomalaisiin ja juutalaisten keskinäiset kiistat tulevat luontevalla tavalla rakentamaan taustaa Raamatusta tutuille tapahtumille. Nasaretin puusepän ja hänen seuraajiensa kuvat ovat ehyitä ja uskottavia. Myös monet henkilöt, jotka evankeliumeissa mainitaan vain ohimennen, ovat tämän kirjan sivuilla saaneet romaanikirjailijan vapauksin persoonallista taustaa ja syvyyttä.

 

Kaiken tämän Wangerin on onnistunut kirjoittamaan säilyttäen syvän kunnioituksen Raamatun tekstiä ja Jumalan ilmoitusta kohtaan.


 Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin