Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Vuokko Jokinen: Mietteitä Raamatun äärellä

Vuokko Jokinen,

Mietteitä Raamatun äärellä

Päivä, 2015

 

Jumala haluaa puhua meille Raamatun lehdillä. Pyhä Henki haluaa avata meille tuttuja kohtia tuoreella tavalla. Hän haluaa myös johdattaa meitä uusien löytöjen ja aarteiden äärelle. Niiden kohdalla me voimme menetellä samoin kuin Dietrich Bonhoeffer. Hänellä oli tapana ottaa päivittäin jokin raamatunkohta mietittäväksi ja sisäistettäväksi.

 

Vuokko Jokinen auttaa lukijoitaan omaksumaan mietiskelevän tavan lukea Raamattua. Kirjassaan hän kertoo, miten päivittäiset raamatunlauseet ovat alkaneet hänen mielessään elää ja synnyttää prosesseja. Tuloksena on koko vuodenkierron mittainen päivittäinen matka raamatunkohtineen ja lyhyine mietiskelyineen.

 

Jos kirjan kiirehtii läpi raamatunkohtiin ja Vuokko Jokisen omakohtaisiin teksteihin syventymättä, menettää paljon. Vuoropuhelu Jumalan sanan sekä omien ajatusten, kokemusten ja tunteiden välillä voi syntyä vain pysähtyen ja hiljentyen.

 

Rovasti Vuokko Jokinen on toiminut pappina Keski-Suomessa oltuaan sitä ennen useita vuosia kotiäitinä. Hänen tekstinsä on selkeää ja konstailematonta. Se ei lähesty lukijaansa teologisin sanakääntein tai monimutkaisin selityksin. Oman sydämensä avaamalla Vuokko Jokisesta tulee lukijalle helposti luonteva ja turvallinen kumppaniksi yhteiselle matkalle kohti Jumalan ääretöntä rakkautta ja huolenpitoa.

 

Kirja noudattelee kalenterivuotta. Jokaiselle päivälle on oma raamatunkohta ja mietiskelyteksti. Sen jälkeen, kun on ehkä tullut katsotuksi, mikä raamatunkohta ja teksti on osunut oman tai jonkun läheisen henkilön syntymäpäivän kohdalle, kirjan lukemisen voi aloittaa minä tahansa päivänä.

 

Mietteitä Raamatun äärellä on hyvä kirja päivittäistä raamatunlukua ja teksteihin syventymistä ryhdistämään.

 

Sopiva kirja päivittäisiin hartaushetkiin sekä lahjaksi että omaan käyttöön

 

 

Sisältö                    **** -

Teksti, sujuvuus      **** -Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin