Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Uusi testamentti ja Psalmit värityskirjana

Uusi testamentti ja Psalmit värityskirjana

Suomen Pipliaseura, 2016

 

Raamatusta on moneksi. Tutuiksi ovat tulleet eri kokoiset, monenlaisin kansimateriaalein ja vetoketjuin varustetut sekä vaihtelevin kirjasimin ja marginaalein painetut versiot.  Tuoreella tavalla uutta on Pipliaseuran julkaisema Uusi testamentti ja Psallmit, joka toimii samalla värityskirjana.

 

Värityssivut ovat kirjan alussa. Eikä värikyniä käyttäville ole tarjolla väritettäväksi mitä tahansa kukkia tai keijukaisia. Kirjaimen muotoon piirretyt värityskuvat julistavat hienostuneella tavalla Raamatun tärkeintä sanomaa. Ensimmäisellä sivulla on A niin kuin ARMO, seuraavalla J niin kuin JEESUS, sitten O ja sen keskellä teksti ONNENI ON OLLA HERRAA LÄHELLÄ, seuraavaksi R niin kuin RUKOUS jne. Jokaisen suuren kirjaimen vieressä on sanan alle listattuna muutamia kyseisestä asiasta kertovia raamatunkohtia.

Väritettäviä kirjaimia, jotka kertovat Raamatun sanomaa. 

Varsinaiset raamatuntekstiä sisältävät sivut ovat perinteisesti kaksipalstaisia, riittävän isolla kirjasimella painettuja ja kelpo marginaalilla varustettuja. Uuden testamentin tekstien jälkeen on Psalmien kirja. Kirjan lopussa on liitteinä Raamatun mitat ja rahat sekä Raamatun ajanlasku ja juhla-ajat. Viimeiseksi kirjaan on painettu väritettäväksi sopiva mustavalkoinen piirros luuttua soittavasta enkelistä.

 

Kirjan nuorekkaassa ja varmasti uteliaisuutta herättävässä kannessa on keskellä teksti  BIBLE JOURNALING. Siitä lähtevissä säteissä ovat tekstit SKRAPPÄÄ JA MAALAA, TEE VOIMAVIHKO ITSELLESI, UUSI TESTAMENTTI JA PSALMIT, +365.

 

Suuressa maailmassa BIBLE JOURNALING on jo hyvässä vauhdissa. Raamatun marginaaleja koristellaan omien muistiinpanojen lisäksi värikkäin piirroksin ja taidokkain kirjaimin. Monet netin sivuiltakin löytyvät koristellut Raamatut muistuttavat keskiajan munkkien käsin kopioimia ja taidokkain kuvin koristelemia Raamattuja.  Pyhästä kirjastakin voi taidolla, hienotunteisuudella ja tekstejä kunnioittaen tehdä vaikkapa sivu sivulta Raamatun sanomaa julistavia taideteoksia.

 

 

Yhteenveto:

Kirja on hyvä osoitus siitä, että vanha ja aina ajankohtainen Raamatun teksti voidaan mainiosti laittaa uusilla ideoilla höystettynä aivan uudenlaisiin kansiin. Erinomainen kokonaisuus. Toivottavasti tämä kirja löytää tiensä mahdollisimman monen nuoren ja nuoren aikuisen saamaan joulupakettiin.

Tässä pari kansainvälistä esimerkkiä Raamatun marginaalien käytöstä. 

Teksti, selkeys   *****

Sisältö, sanoma  *****

 

(658)Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin