Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Ulla-Rosa Rautiainen: Riekonsulka

Ulla-Rosa Rautiainen

Riekonsulka

Päivä, 143 sivua

 

Ulla-Rosa Rautiaisen ”Riekonsulka” on syntynyt taipaleella taivaan ja maan välillä. Nelikymppisen naisen unelmana oli ollut tehdä yksinäinen sadan kilometrin vaellus halki asumattomien erämaiden ja Lapin kiveliöiden Sevettijärveltä aina Norjaan Jäämeren rantaan saakka.

 

Unelmat on annettu toteutettaviksi. Niinpä Ulla-Rosa eräänä päivänä löytää itsensä pohjoisen luonnon keskeltä vaeltamassa yksinään kohti pohjoista. Värikkäitä ja jännittäviäkin kokemuksia tuolta reissulta kertyi kirjaksi asti.

 

Luonnon ja vaelluksen rasitusten lisäksi sen sivuilla on läsnä Jumalan luonto. Yksinäisyydessä ja luonnon sylissä vaeltaja löytää aivan uudenlaisen suhteen Jumalaan. Samalla hän saa oppia paljon uutta myös itsestään.

”Riekonsulka” on hyvin kirjoitettu kuvaus retkestä, joka suuntautui yli tuntureiden, mutta vei samalla oman sisimmän herkimmille poluille.

 

Ehkäpä Jumala on annettava meille tällaisia arjen askareista pois tempaavia unelmia, jotta hän saisi meidät edes hetkeksi hiljenemään, rauhoittumaan ja kuuntelemaan, mitä hänellä on meille asiaa.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

5.10.2010 klo 16:22:27
matilda kirjoittaa

Uskova voi harrataa muutakin kuin seurakunnassa istumista ja silti kohdata Jumalan. Kirja, joka kertoo siitä muusta.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin