Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Tommy Hellsten: Uhanalainen ihminen

Tommy Hellsten

Uhanalainen ihminen

Kirjapaja (2008), 187 sivua

 

Oletko tullut ajatelleeksi, miten uhanalaisia ja nurkkaan ahdistettuja me ihmiset monella tavalla olemme?

 

Uhkakuvia eivät luo vain kansainvälinen politiikka ja suursodan pelko. Kyse ei liioin ole vain maailmantalouden ja ekologisten muutosten painajaisista.

 

Pahimmat uhat taitavat olla meitä paljon lähempänä. Kiristyvä kilpailu, perheiden hajoamiset, elämää suojelevien arvojen mureneminen ja ahneus ovat tehneet ihmisestä uhanalaisen lajin.

 

Tommy Hellstenin kirja ”Uhanalainen ihminen” nousee barrikadeille vastustaakseen nykyistä kehitystä. Kirja soittaa kuuluvasti hälytyskelloja ja auttaa meitä havaitsemaan, miten pitkälle me olemme jo itsetuhon tiellä joutuneet.

 

”Uhanalainen ihminen” ei ainoastaan nosta esille vääristymiä ja osoittele sormella epäkohtia. Terapeutin kolmen vuosikymmenen kokemuksella ja tarkalla vaistollaan Tommy Hellsten viitoittaa myös tietä ongelmista mahdollisuuksiin, pinnallisesta elämästä syvempään ihmisyyteen.

 

Median luoma metatodellisuus, oikean todellisuuden päälle rakennettu keinotekoinen todellisuus, osoitetaan kestämättömäksi. Koulua vaaditaan muuttumaan oppilaitoksesta kasvuympäristöksi. Lukijan eteen nostetaan esimerkkejä pienten ihmisten ja inhimillisten yksiköiden taistelusta yhä suuremman tehokkuuden vaatimusten puserruksessa. Lopuksi haetaan paluuta hengellisyyteen, nostatetaan rakkauden vastarintaliikettä ja vaaditaan yhteiskuntaa takaisin ihmisille.

 

Siinä muutamia ihmisyyden barrikadille liehumaan nostetuista puhuttelevista ja hyvin ajankohtaisista lipuista, joita kirja ”Uhanalainen ihminen” esittelee.

 

Voit tutustua Tommy Hellstenin ajatuksiin ja Ihminen tavattavissa hankkeeseen tilaisuuksineen ja koulutustapahtuminen osoitteessaKommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin