Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Tommy Hellsten: Pysähdy - olet jo perillä

Tommy Hellsten

Pysähdy - olet jo perillä

Minerva (2009), 224 sivua

 

”Nouse vuorelle, avaa portti, kuuntele saarta, uskalla ulos rooleista, armahda itseäsi - armahda muita.” Siinä viisi ensimmäistä askelmaa sillä oivalluksen polulla, jolle Tommy Hellsten kutsuu meitä kirjassaan ”Pysähdy – olet jo perillä”. Jatkaessamme polulla eteenpäin rakastamme vastavirtaan, vaalimme hitautta, annamme rakkaudelle mahdollisuuden, kohtaamme surun, otamme onnen vastaan, avaudumme unelmille ja suostumme luotaviksi.

 

Tommy Hellsten on terapeutti, kirjailija, mentori, luennoitsija ja teologi. Hän on kirjoittanut parikymmentä kirjaa. Monet näistä elämäntaidollisista teoksista ovat olleet melkoisia myyntimenestyksiä.

 

Kirja ”Pysähdy – olet jo perillä” koskettelee sumeilematta aikamme kipupisteitä. Kirjan ensimmäinen luku alkaa: ”Markkinapaikalla on hälinää ja kiirettä.” Hieman myöhemmin Hellsten jatkaa: ”Vuorilla sitä vastoin on hiljaista. Kaikki on niin kuin aina on ollut.” Ja jos harppaamme ensimmäisellä sivulla vielä muutamia rivejä, kohtaamme lauseen: ”Jeesus Nasaretilainen vetäytyi usein vuorille. Hän karisti kaikki kannoiltaan ja halusi olla yksin, tavoittamattomissa.”

 

Liikkuminen ja havaintojen tekeminen on Hellstenillä veressä. Aiemmista teoksista tutuksi tullut vene on tosi vaihtunut moottoripyörään. Kirja aloitetaan Kreikasta Santorinin saarelta. Sitten ollaankin jo Saaristomerellä Jurmon saarella avaamassa ja sulkemassa lapsuuden portteja. Arjen pienten tapahtumien kautta kuljettaen Tommy Hellsten vie lukijansa tekemään suuria löytöjä. Omien kokemustensa kautta hän kertoo, että vain pysähtymisen ja hiljaisten hetkien kautta voi syntyä jotain uutta ja kestävää. Hälinään ja markkinahumuun itsensä hukannut ihminen voi löytää elämäänsä tasapainon vasta uskallettuaan kohdata itsensä ja sitä kautta myös oman elämänsä.

 

”Pysähdy – olet jo perillä” kuuluu mielestäni Tommy Hellstenin parhaiden, koskettavimpien ja kodikkaan avoimuutensa ansiosta myös puhuttelevimpien kirjojen joukkoon.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin