Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Tom Dowley (toim.): Suuri raamattutieto

Tim Dowley (toim.)

Suuri raamattutieto

Perussanoma, 240 sivua

 

Qumranin kääröjen tieteellisten tutkimusten parista siirrymme aivan toisenlaisen mutta ei rahtustakaan vähemmän kiinnostavan tietokirjan pariin.

 

Tim Dowleyn toimittama ”Suuri Raamattutieto” on isokokoinen, pehmeäkantinen ja erittäin runsaasti kuvitettu kirja, joka nimensä mukaisesti esittelee koko Raamatun taustoineen, historioineen, kirjoittajineen, paikkoineen ja keskeisine sanomineen.

 

Lopputulos on kerrassaan houkutteleva. Tätä kirjaa selailee ja tutkii mielenkiinnolla. Taiteilijan laatimat värikuvat Raamatun henkilöistä ja tilanteista eivät ole dokumentteja, mutta se ei haittaa. Tärkeintä kuvissa on niiden mahdollisimman historiallisesti oikea puvusto, ympäristö ja tunnelma. Kuvien lisäksi lukija saa tekstin tueksi karttoja, taulukoita, tiivistelmiä ja faktalaatikoita. Raamatun ajan asioiden lisäksi kirja kertoo alueen elämästä ja historiasta aina meidän aikaamme saakka.

 

”Suuri raamattutieto” sopii kaiken ikäisille. Sen kuvat ja kertomukset kiehtovat juuri lukemaan oppinutta. Varttuneempi ammentaa kirjasta taustaa ja virikkeitä omiin Raamatun lukuhetkiinsä. Kerta kaikkiaan mainio ja suositeltava kirja, joka sopii kouluihin, raamattupiireihin ja kodin kirjahyllyyn.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin