Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

The Book - Uusi testamentti

The Book, Uusi testamentti

Suomen Pipliaseura, 272 sivua

 

Kirjojen kirja Raamattu on hankittavissa ulkoasultaan monenlaisissa muodoissa. Myös käännösten suhteen meillä on valittavana useita vaihtoehtoja. Varsinkin uuden eli vuoden 1992 käännöksen myötä kauppoihin ilmestyi toinen toistaan värikkäämpiä ja yllättävämpiä raamattuja. Esimerkiksi pehmeäkantisesta pokkari-raamatusta tuli nopeasti suosittu varsinkin nuoremman väen keskuudessa.

 

Nyt tällä polulla on tehty uusi ja kiistaton ennätys. Suomen Pipliaseura on julkaissut Uuden testamentin nykyaikaisen aikakauslehden muodossa. Vaikka Kirja ohjelmassa ei olekaan ollut tapana pitää lehtikatsauksia, niin tähän julkaisuun tartuin oitis innolla.

 

”The Book – Uusi testamentti” on toteutettu taitavasti. Painoasu on erinomainen. Korkeatasoinen kuvitus liittää tekstin sanoman meidän aikaamme oivaltavalla tavalla.  Myös taitto on lukemaan houkutteleva. Tällaiseen Uuteen testamenttiin tarttuvat mielellään myös ne, joilla saattaa olla ennakkoasenteita perinteisiä raamattuja kohtaan.

Ruotsissa myyntimenestykseksi noussut ”The Book” on erinomainen lahja vaikkapa niille nuorille aikuisille, joiden kaikkoamisesta seurakunnat ovat aiheellisesti huolissaan. Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

7.7.2014 klo 22:34:31
Kyseistä lehteä tutkinut. kirjoittaa

Ostin kirjan ja järkytyin suuresti! Kuvat olivat irstaita (naisen rinnat näkyivät osittain, kielisuudelma, setä joka oli pukeutunut tädiksi, naisen sääret joissa stay up -sukkahousut, jne). Lisäksi kuvia tupakoinnista, juomisesta, Gandhista, Buddhalaisesta munkista, Chekevaarasta, yms. julkkiksista kuten New Age -ihmisistä (John Lennon ja Yoko Ono). Palautin kirjan. Olisi varmaan pitänyt polttaa se. Pyhään Raamattuun (olkoonkin pelkkä Uusi testamentti) ei kuulu sellaiset saastaiset ja iljettävät kuvat.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin