Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Teuvo V. Riikonen: Minä, vain Minä

Teuvo V. Riikonen

Minä, vain minä

Kirjapaja (2006)

 

Sefanjan kirjasta löytyvät profeetan väkevät sanat (Sefanja 2:15):

 

”Tämä oli iloinen kaupunki, joka eli turvassa ja sanoi itsekseen: ’Minä, vain minä.’ Kuinka autioksi se onkaan tullut, eläinten lymypaikaksi! Ohikulkijat nostavat torjuen kätensä ja viheltävät kauhistuneina.”

 

Mikäpä kuvaisi meidän aikaamme paremmin kuin profeetta Sefanjan tekstistä löytyvät huutomerkin kaltaiset sanat: ”Minä, vain minä!” Yksilökeskeinen kulttuurimme on muovautunut todelliseksi itsekkyyden kulttuuriksi. 

 

”Minä olen maailman keskipiste, minun reviirilleni ei tulla kutsumatta, minun viihtymiseni on tärkeämpi asia kuin toisen ihmisen hyvinvointi.”

 

Nyt tässä asenteesta on kirjoitettu kirja. Sen nimi on nasevasti juuri tuo Sefanjan itsekeskeisistä ihmisistä lausuma tuskastunut huudahdus: ”Minä, vain minä!”

 

Kirjan kirjoittaja on kirjailija, pastori ja rehtori Teuvo V. Riikonen. Kirjoittamisen lisäksi Teuvo V. Riikonen ennättää siis johtaa huomattavaa oppilaitosta ja olla mukana mm. Savonlinnan kaupunginvaltuustossa ja kirkolliskokouksessa.

 

Kirja ”Minä, vain minä!” kehottaa ihmistä katsomaan sisäistä keisariaan ja arvioimaan sen uusia vaatteita. Asia on niin vakava, ettei sitä voi käsitellä ilman suurta tunnetta – ja huumoria.

 

Itsekkyys nähdään keinona oman nautinnon maksimointiin, mutta siitä tuleekin orjuuttaja. Kristillinen armo ei katoa itsekkään maailman epäkohtien ja ahdistusten keskellä. Toisen huomioiva elämäntapa tuo toivoa omaankin olemiseen.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin