Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Tarja Lappalainen: Urgeilukirurgi Sakari Orava meillä ja maailmalla

Tarja Lappalainen

Urheilukirurgi Sakari Orava meillä ja maailmalla

Päivä,140 sivua

 

Tarja Lappalaisen kirjoittama kirja ”Urheilukirurgi Sakari Orava meillä ja maailmalla” kertoo yhdestä maailman kuuluisimmista urheilukirurgeista.  Hänen potilainaan ovat olleet huippu-urheilijat eri puolilta maailmaa aina Japania ja Australiaa myöten. Suomen lisäksi hän on suorittanut vaativia leikkauksia myös monissa muissa maissa. Sakari Orava on ansioitunut myös tutkijana ja aivan uusien leikkausmenetelmien kehittäjänä. Kokemusta miehelle on kertynyt myös useiden kesäolympialaisten ylilääkärinä.

 

Kyse on siis huippuluokan asiantuntijasta ja osaajasta, joka on listattu omalla alallaan aivan maailman parhaitten kärkijoukkoon.

 

Vaikka Sakari Oravalla on valtavasti tietoa ja kokemusta, niin työssään hän turvautuu jatkuvasti Jumalan apuun. Hän valmistautuu leikkauksiin rukoillen, vie potilaittensa asioita taivaallisen Isän luo, käy puhumassa hengellisissä tilaisuuksissa ja elää kaikin tavoin todeksi sitä arjen kristillisyyttä, jossa uskolla ja rukouksella on oma luonteva paikkansa.

 

Tarja Lappalaisen kirja kertoo Sakari Oravan lapsuuden, urheilijapojan harrastukset, henkilökohtaisen uskon löytymisen, avioitumisen ja huiman nousun maailman huippujen pieneen joukkoon. Mukana on Sakari Oravan omia kommentteja sekä myös vaimon, perheenjäsenten ja ystävien antamia luonnehdintoja. Kirjan kerronta on leppoisaa, huumorilla sopivasti höystettyä ja sujuvaa. Lukija pääsee Sakari Oravan mukana leikkaussaleihin, huippu-urheilijoita tapaamaan sekä moniin jännittäviin maihin ja paikkoihin.

Kirja osoittaa, että tieto ja usko voivat elää sulassa sovussa. Molemmat voivat olla luontevalla tavalla totta ja läsnä kaikessa, mitä elämä eteen tuo. Kirurgille on luontevaa olla puhumassa hengellisissä tilaisuuksissa, eikä uskoa ja rukousta tarvitse jättää odottamaan leikkaussalin ulkopuolelle.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin