Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Tapio Vainio: Kestääkö kirkon perustus?

Tapio Vainio

Kestääkö kirkon perustus?

Omakustanne, 156 sivua

 

Tapio Vainio oli tuhopolton jälkeen talkoovoimin uudelleen rakennetun ja kesän lopulla jälleen käyttöön otetun Pyhän Olavin kirkon talkooporukan työnjohtajana peräti viiden vuoden ajan. Hänen kirjansa ”Kestääkö kirkon perustus?” on hyvä esimerkki tällaisesta omin voimin tehdystä kirjasta.

 

Kirjassaan Tapio Vainio kertoo tuhopoltosta ja talkoista sekä suree sitä kuohuntaa ja käymistilaa, joka ravistelee kirkkoa ja erityisesti hänen kotiseurakuntaansa Tyrväätä. Hän nuhtelee kirkkoa piispoineen ja pappeineen Jumalan sanan, Raamatun selvien ohjeiden hylkäämisestä.  Hänen havaintojensa mukaan kirkon perustus on yleisen mielipiteen ja markkinavoimien edessä murtumassa. Raamattu on jäämässä yhä pahemmin kirkollisen kulttuurin ja humanismin jalkoihin. Luopumus leviää ja kirkossa kävijöiden rivit harvenevat.

 

”Kestääkö kirkon perustus” on suomalaisen miehen karun kaunista ja sydämestä nousevaa puhetta, joka tuo mieleen Vanhan testamentin profeettojen suorasukaiset ja ketään pelkäämättömät sanat. Kirjansa tuoton Tapio Vainio on lahjoittanut Kenian orpolasten kouluttamiseen. Kunnioitettava määrä euroja onkin jo saatu Kenian orvoille kokoon tämän omakustanteen avulla.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

26.1.2010 klo 23:06:38
Rehtiä luettavaa kirjoittaa

Olipa mukava lukea suoraselkäisen suomalaisen miehen rehtiä ja herroja pelkäämätöntä tekstiä asioista, jotka ovat selvästi nousseet lämpimästä sydämestä ja pitkästä elämänkokemuksesta.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin