Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Tapio Nousiainen: Kristus kuoli yhdistääkseen hajalla olevan Jumalan kansan

Tapio Nousiainen

Kristus kuoli yhdistääkseen hajalla olevan Jumalan kansan

Kuva ja Sana, 128 sivua

 

Kristikunnan suurimpana ongelmana on kautta vuosisatojen ollut hajaannus. Jeesuksen Herrakseen ja Vapahtajakseen tunnustavat ovat jakautuneet loputtomalta tuntuvaksi joukoksi kirkkokuntia, tunnustuskuntia, seurakuntia ja kuppikuntia.

 

Raamatun mukaan tällainen on selvästi Jeesuksen tahdon vastaista. Hän rukoili Getsemanessa, että hänen omansa olisivat yhtä, niin kuin hän on yhtä Isä kanssa ja Isä hänen kanssaan. On vain yksi Paimen ja yksi lauma, yksi Jeesukseen turvautuvien syntisten maailmanlaajuinen seurakunta. Kaikki loppu on ihmisten rakentamia toimintaorganisaatiota, käytännön työnjakoa tai pahimmassa tapauksessa itsekkäästä oikeassa olemisen halusta syntynyttä eriseuraisuutta. Näin meille todistelee Tapio Nousiainen kirjassaan ”Kristus kuoli yhdistääkseen hajalla olevan Jumalan kansan”. Mielipiteensä Nousiainen perustelee Raamatun sanalla ja omilla havainnoillaan.

Tapio Nousiainen oli lakimies, teologi, julistaja ja kirjailija. Hän syntyi 1914 ja sai lokakuussa 1981 kutsun taivaan kotiin. Moni muistanee hänen runsaasta tuotannostaan vaikkapa kirjat ”Yksi ainoa elämä” ja ”Taistelu henkivaltoja vastaan”.

 

Tapio Nousiainen esitti aikoinaan Leo Mellerille pyynnön koota, sitten kun aika on kypsä, hänen tuotannostaan kirjan Suomen Siionin ravistelemiseksi hereille. Ajatuksen takana Nousiaisella lienee ollut eräs monista kirjoistaan, ”Että he yhtä olisivat”. Tuo kirja oli aikoinaan tuotu markkinoille vähin äänin, kun oli pelätty herätysliikkeitten reaktioita.

 

Nyt Leo Mellerin kokoamana ja toimittamana ilmestynyt kirja jatkaa saman asian korostamista. Raamattuun tukeutuen se kutsuu kristittyjä luopumaan eriseuraisuudesta, murtamaan perinteiden ja traditioiden rakentamat raja-aidat ja kokoontumaan yhtenä lunastettujen laumana Hyvän Paimenen ympärille. Että maailma uskoisi.

 

Tätä kirjaa suosittelen koko sydämestäni kaikille riippumatta siitä, mihin kirkkokuntaan tai seurakuntaan kuuluu tai millaisessa roolissa seurakunnassa toimii. Tämän kirjan sanomaa me kristikunnassa tarvitsemme kymmenen kertaa enemmän kuin opillisia hiuksia halkovia ja raja-aitoja korottavia teologisia teoksia.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin