Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Taizén veli Roger: Sydämen hiljaisuudesta

Taizén veli Roger

Sydämen hiljaisuudesta, 100 rukousta

Kirjapaja (2007)

 

Jesajan kirjan 30. luvussa ovat saatesanat seuraavalle kirjallemme:

 

”Näin sanoo Herra Jumala, Israelin Pyhä: - Jos käännytte ja pysytte levollisina, te pelastutte, hiljainen luottamus on teidän voimanne. Mutta te ette tahdo vaan sanotte: "Ei, me kiidämme ratsun selässä" - niin te saattekin kiitää pakoon - "ja juoksijan selässä me ratsastamme!" - mutta nopeasti juoksevat myös teidän takaa-ajajanne.” (Jes.30:15-16)

 

Taizén veli Rogerin kirja ”Sydämen hiljaisuudesta, 100 rukousta” huokuu Jesajan kirjan tekstin kuvailemaa levollisuutta ja hiljaista luottamusta. Kirjaan on koottu 100 rukousta erilaisiin elämäntilanteisiin.

 

Lyhyiden yksin tai yhdessä käytettävien rukousten lisäksi kirjassa on muutamia lyhyitä tekstejä rukoushetkien saatteeksi. Ne ovat kuin pieniä virikepuheita, jotka haluavat sytyttää sisällämme kaipauksen liekin kohoamaan kohti Jumalaa ja hänen läsnäoloaan. Tai lainatakseni suoraan Tazén veli Rogerin omia sanoja: ”Jo muutama sana tai pieni huokaus riittää hapuiluksi kohti Jumalaa.”

 

Vaikka kirja ”Sydämen hiljaisuudesta” huokuu levollisuutta ja hiljaisuutta, siinä on samalla hiljaista voimaa ja ehdotonta sitoutumista. Kirjan ensimmäisen luvun nimi ”Mikään ei ole vastuullisempaa kuin rukoileminen” kertoo jotain tästä rauhallisesta päättäväisyydestä. Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin