Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Taizen veli John: Lähteellä

Taizen veli John

Lähteellä

Suomen Lähetysseura, 114 sivua

 

Taizén veli Johanneksen kirjoittama pieni kirja ”Lähteellä” osoittaa, miten valtavan paljon uutta voidaan ammentaa jopa hyvin tutusta Raamatun kertomuksesta. Kirjan lähtökohtana on Jeesuksen ja samarialaisen naisen kohtaaminen Sykarin kylän kaivolla. Kun Jeesus naisen hämmästykseksi pyytää tältä vettä, viriää keskustelu, jonka lukeminen Raamatusta ei montaa minuuttia vie.

 

Vaikka Johanneksen evankeliumin 4. luvun 42 jaetta tuntuisivat entuudestaan kovin tutulta, niiden ääreen kannattaa pysähtyä pitemmäksikin aikaa. Taitavaksi ja lempeäksi oppaaksi tälle pysähtymiselle tarjoutuu Taizé ekumeenisen ja nuorten kautta maailman suosiman yhteisön veli John.

 

Kirja ”Lähteellä” avaa Johanneksen evankeliumin tekstiä hyvin taizémaisella tavalla. Sanoja, lauseita ja niiden taustoja tutkitaan ikään kuin sisältä päin ja koko ajan yhdessä löytöjä miettien. Syventävillä kysymyksillä ja tarjoamalla viitteitä asiaa täydentäviin raamatunkohtiin lukijaa kutsutaan miettimään omaa suhdettaan Jumalaan.

 

Selittäessään raamatun tekstiä veli John tarjoaa lukijalle lainauksia Vanhasta testamentista, juutalaisesta traditiosta ja rabbien vanhoista kirjoituksista. Silti lukijalla säilyy vaikutelma yhdessä suoritettavasta löytöretkestä.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin