Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Sunday Adelaja: Dynaaminen elämä

Sunday Adelaja

Dynaaminen elämä

KKJMK, 187 sivua

 

Sunday Adelajan kirja ”Dynaaminen elämä” on nimensä mukainen teos. Se rohkaisee kristittyjä ottamaan uskonsa ja Jeesukselta saamansa lähetyskäskyn todesta ja lähtemään ulos piruntorjuntabunkkereista. Oman vakuuttavan historiansa ja omien kokemustensa kautta hän maanittelee, houkuttelee ja lempeästi tuuppii kristittyjä lähtemään liikkeelle sekä muuttamaan lähipiiriään ja koko yhteiskuntaa.

 

Sunday Adelajalla on varaa tällaiseen. Pienen afrikkalaisen kylän savimajasta maailmalle lähtenyt poika oli päätyä lapsisotilaaksi, selviytyi Moskovaan opiskelemaan, oppi tuntemaan Jeesuksen, asettui asumaan Ukrainaan Kiovaan ja perusti seurakunnan, joka on kasvanut valtavalla voimalla.

 

”Dynaaminen elämä” sisältää runsaasti tapauskertomuksia, raamattuopetusta ja selkeitä käytännön ohjeita. Kirja käsittelee mm. seurakunnan tehtävää, oman luvatun maan löytämistä, kovaan työhön sisältyvää siunausta, vähäosaisten auttamista ja rukoilemista. Myös Ukrainan Oranssi vallankumous, jossa seurakunnalla oli tärkeä rooli, kerrotaan kirjassa ikään kuin sisältä päin.

 

Kirjan jokaisen luvun perässä on laatikko ”Jumalan valtakunnan periaatteet”. Niissä luettu tiivistetään käytännöllisellä tavalla. Jo pelkästään noiden laatikoiden tutkiminen avaa monia uusia näkökulmia siihen, mitä on elävä ja tarvittaessa jopa taisteleva arkipäivän kristillisyys.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

6.5.2010 klo 22:24:31
Reijo Telaranta kirjoittaa

Kiitos mielenkintoisesta kommentistasi. Kertomasi asiat eivät käy kirjasta enempää kuin sen esittelystäkään ilmi. Kirjoja voin yleensä arvioimaan vain lukemani perusteella, koska useimmat kirjoittajista ovat minulle muutoin tuntemattomia. Luulenpa, että tässä suhteessa olen samalla viivalla muiden kirjaa lukevien kanssa. Kirjan markkinoinnin tai sen lopettamisen kanssa minulla ei liioin ole mitään tekemistä eikä sananvaltaa.
Välitän tiedon kommentistasi kustantajalle, jota asia saattaa kiinnostaa.6.5.2010 klo 14:19:18
Jtm kirjoittaa

Itse Ukrainan hengellistä kenttää tuntevana ja kieliä osaavana haluaisian kommentoida seuraavaa:
Itse kirjassa on kyllä paljon hyvää ja käytännöllistä opetusta. Sen sijaan kirjoittajan, Sunday Adeladzhan, viime vuosien toiminta ei kestä päivänvaloa. Häntä vastaanhan aloitettiin vuoden 2009 alussa rikostutkinta koskien "King's Capital" -nimistä pyramidihuijausta, johon hän oli toistuvasti tilaisuuksissaan kehottanut seurakuntalaisiaan sijoittamaan rahansa. Pyramidin kaaduttua suuri joukko ihmisiä on menettänyt asuntonsa ja joutunut kadulle. Samaan aikaan on Nigeriaan kotiutettu suuria summia rahaa. Pastori itse pesee kätensä eikä tunnusta olevansa millään lailla syyllinen, vaikka asiasta on runsaasti todistajanlausuntoja, mm. hänen omilta lähipiiriläisiltään. Ukrainan suurimpien helluntaiseurakuntaliittojen piispat ovat antaneet julkilausuman, jossa todetaan, ettei Adeladzhan kanssa tehdä mitään yhteistyötä ennenkuin tämä tekee julkisesti parannuksen ja pyytää anteeksi. Tällaisia merkkejä ei ole näkynyt; päinvastoin mies toistuvasti julistaa kirouksia vastustajilleen ja leimaa kaikki syytökset saatanan hyökkäyksiksi.
Adeladzhan toiminnassa on selkeitä henkilökultin rakentamisen piirteitä. Hänet on korotettu seurakunnassaan yli-ihmiseksi, jota ei enää saisi arvostella.
Adeladzhan seurakunnan osallisuus vallankumouksessakin on kirjassa väritetty. Alunperinhän A. päinvastoin tuki venäläismielistä Janukovytshia, joka on tunnettu rikollisesta menneisyydestään ja nykyisyydestään, ja vasta sitten, kun väki kerääntyi mielenosoituksiin, hän käänsi kelkkansa. (Vuoden 2009 vaaleissa hän sitten jo kannattikin avoimesti Janukovytshia, ja sai häneltä myöhemmin julkisen tunnustuksen.)
Ei kaikki ole sitä, mikä kiiltää. Suuret miehet voivat tehdä suuria virheitä, ja heidänkin täytyy tehdä niistä tili. Tämän sanon ollenkaan aliarvioimatta sitä hyvää työtä, jota S. A. on tehnyt.
Ehkä kannattaisi miettiä tällaisen kirjan vetämistä markkinoilta, niin kauan kuin tekijä ei ota vastuuta teoistaan.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin