Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Stormie Omartian: Lastenlastemme puolesta

Stormie Omartian,

Lastenlastemme puolesta,

Isovanhemman rukous voi paljon,

Kuva ja Sana 2017

 

Kaukana ovat ajat, jolloin monet sukupolvet asuivat samassa talossa. Yhteiskunnan murros vei nuoret lapsineen kaupunkeihin. Isovanhemmat jäivät asumaan maalla. Seuraavassa vaiheessa avioerot, uusperheet, maallistuminen ja kasvatuskiistat ovat repineet perheyhteisöjä yhä pahemmin hajalle. Tähän tilanteeseen tarjoaa apua kirja Lastenlastemme puolesta.

 

Kannen lisäteksti Isovanhemman rukous voi paljon kertoo, millainen punainen lanka kulkee läpi kirjan. Kirjasta on moneksi. Se on rohkaiseva, käytännön ohjeita antava ja raamatullinen opas esirukouksesta. Samalla se tarjoaa lukijalle runsaasti lasten kasvatukseen liittyvää tietoa ja käytännön vinkkejä. Kolmantena säikeenä mukana on myös pätevää ihmissuhdeopastusta. 

 

Rukouksen, kasvatuksen ja ihmissuhteiden yhdistäminen samojen kansien väliin on perusteltu ja onnistunut ratkaisu. Avioerojen, uusperheiden, monien isovanhempien ja monenlaisten kasvatusnäkemysten ristipaineissa elävät isovanhemmat tarvitsevat varmasti esirukoustensa tueksi niitä kaikkia.

 

Lastenlasten lisäksi kirjassa rohkaistaan rukoilemaan myös omien aikuisten lasten puolesta. Tässä otetaan erikseen huomioon myös yhden huoltajan perheet. Jokaisen luvun lopussa on valmis rukous luvussa käsitellystä aihepiiristä.  Mukana on aina myös Stormie Omartianin luvun teemoista sydämelleen saamia raamatunkohtia.

 

Kirjan kirjoittajalla on uskon ja rohkaisemisen armolahjat. Vai mitä mieltä olet esimerkiksi seuraavista lauseista: ”Lapsenlapsi ei saa koskaan liikaa rukousta osakseen, eikä häntä koskaan rakasteta liikaa”, ”Yksi suurimmista rakkaudenlahjoista, joita voit antaa lastenlapsillesi, ovat rukouksesi heidän puolestaan.”, ”Aloita rukoilemalla, että jokainen sukupolvi – sinun lapsistasi ja lapsenlapsistasi lähtien – oppisi tuntemaan Jeesuksen  omana Herranaan ja Vapahtajanaan ja eläisi yksin Hänelle”, ”Rukoileva isoäiti ja isoisä on pelottava vastustaja henkimaailmassa. Juuri tästä syystä meidän täytyy rukoilla lastenlastemme puolesta joka ikinen päivä.”

 

Kirjassa on runsaasti kertomuksia tilanteista, joissa rukoukset ovat auttaneet lastenlasten elämän opastamisessa turvalliseen suuntaan. Tekstistä huokuu luja luottamus rukouksen voimaan ja Jumalan rakkauteen koko sukupolvien ketjua kohtaan. Stormie Omartian korostaa, että koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa säännöllistä rukoustaistelua omien lasten ja lastenlasten puolesta. Lyhyet luvut, selkeä teksti ja avainkohtien kursivointi helpottavat luetun omaksumisessa ja soveltamisessa. Stprmie Omartian on kirjoittanut useita suosittuja kirjoja rukouksesta. Tämän nyt suomeksi julkaistun on kääntänyt Hannu Rossi.

 

 

Yhteenveto:

Kirja Lastenlastemme puolesta, Isovanhemman rukous voi paljon on rohkaiseva, käytännöllinen ja innostava opas esirukouksesta. Samalla se tarjoaa lukijalle runsaasti lasten kasvatukseen liittyvää tietoa ja käytännön vinkkejä. Mukana on myös pätevää ja sukupolvienkin välisissä asioissa tarpeellista ihmissuhdeopastusta. Avioerojen, uusperheiden, monien isovanhempien ja monenlaisten kasvatusnäkemysten ristipaineissa isovanhempien ja lastenlasten suhteet voivat joskus olla kovin vaikeita.

 

 

Teksti, selkeys, ulkoasu  ******

Sisältö, sanoma  ****

 

(695)Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

11.6.2017 klo 22:03:47
saara Kinnunen kirjoittaa

Onpa mukava, että kirja on suomennettu. Olen tykännyt Stormie Omartian muistakin kirjoista (engl.) Rukoileva vaimo, rukoileva äiti, rukoileva teini-ikäisen vanhempi (jotain sinne päin). Todennäköisesti samalla rakenteella tehty kirja. Siis ei pelkkä rukouskirja vaan arkitieto muutettu reflektoivaksi rukoukseksi. Kiitos vinkistä.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin