Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Steve Ervin: Immaculée Ilibagiza - Elossa kertoakseen

Steve Erwin

Immaculée Ilibagiza - Elossa kertoakseen

Kuva ja Sana (2007)

 

Hyvienkin kirjojen joukossa on sellaisia, jotka jättävät lukijaansa tavallista syvemmän jäljen. Kun kirjan tarjoamat näkymät ovat riittävän järisyttäviä tai muutoin syvältä koskettavia, luettu palaa mieleen vielä pitkienkin aikojen kuluttua.

 

Steve Erwinin kirjoittama kirja ”Elossa kertoakseen” on eräs tällainen kirja. Immaculée Ilibagizan uskomaton selviytymistarina ei sisällä vain kuvausta siitä, miten hutut teurastivat viidakkoveitsin ja ampuma-asein noin 800.000 tutsia, suurin osa heistä naisia ja lapsia.

 

Vielä tätäkin väkevämpi juonne kirjassa on Jumalan ilmestyminen kaikkien näiden kauheuksien keskellä Immaculéen elämään. Olosuhteissa, joissa inhimillisesti katsoen vahvankin uskon olisi luullut sortuvan, Jumala kasvatti nuoresta naisesta, joka piileskeli kolme kuukautta ahtaassa kylpyhuoneessa seitsemän muun naisen kanssa, väkevän todistajan. Jumalan koulussa hän sai oppia jopa antamaan anteeksi niille, jotka olivat säälimättä murhanneet hänen veljensä ja vanhempansa.

 

Kaikessa karmeudessaan ”Elossa kertoakseen” onkin hengellisesti väkevästi puhutteleva ja evankeliumin voimasta todistava kirja, jota on helppo suositella aikuisen lukijan käteen.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin