Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Stefan Gustavsson: Mihin uskomme perustuu

Stefan Gustavsson

Mihin uskomme perustuu

Uusi Tie (2007)

 

Onko maailmamme sattuman tulosta, Darwinin esittämän kehitysopin seurausta, vai onko kaikella olevaisella olemassa Luojansa? Onko Jumala olemassa? Onko Jeesus historiallinen henkilö? Miksi kristinusko olisi muita parempi uskonto?

 

Tuskinpa meissä kristityissä on ainuttakaan, joka ei olisi törmännyt tuon kaltaisiin kysymyksiin. Usein kysymys on myös ladattu täyteen epäilyä tai suoranaista vastaväitettä: kuinka kukaan itseään älykkäänä pitävä voisi uskoa vanoihin taruihin ja ihmisten sepittämiin uskonnollisiin rakenteisiin!

 

Ruotsin Credo-Akatemian johtaja Stefan Gustavsson on kirjoittanut vastaukseksi tuollaisiin kysymyksiin erittäin mielenkiintoisen ja tärkeän kirjan ”Mihin uskomme perustuu?”. Eikä hän ainoastaan anna päteviä ja hyvin perusteltuja vastauksia. Hän tekee jotain, mikä ei tunnu olevan kirkon piirissä nykyään kovinkaan yleistä, hän puolustaa kristinuskoa kumoten vastaväitteitä ja kertoen, mihin uskomme perustuu.

 

Suosittelen kirjaa ”Mihin uskomme perustuu?” kaikille ajattelijoille, etsijöille ja epäilijöille. Kirja on tärkeä teos tietysti myös jokaiselle kristityksi tunnustautuvalle, joka joutuu vastailemaan ateistien, agnostikkojen, filosofien, valistuksen ajan mukaansa tempaamien ja muiden uskontojen edustajien kysymyksiin.

 

Juuri tällaista kirjaa on jo pitkään kaivattu tähän kaiken suhteellistavaan ja toinen toistaan kummallisempia uskomuksia vilisevään aikaamme.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin