Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Siiri Tuomi-Turtiainen: Ota vastaan sydämeni ajatukset

Siiri Tuomi-Turtiainen

Ota vastaan sydämeni ajatukset

Katharos, 124 sivua

 

Pieneenkin kirjaan mahtuu suuria asioita. Kun asiat ovat todella suuria, ne patoavat sanojen tulvan ja jättävät tilaa vain nöyrälle ihmettelylle ja hiljaiselle kyselemiselle.

 

Siiri Tuomi-Turtiaisen kirja ”Ota vastaan sydämeni ajatukset” on ulkoisilta mitoiltaan pieni ja sen tähden myös nopeasti luettu. Tämä on kuitenkin vain näköharha. Kirjan parissa voi viettää runsaastikin aikaa. Se vie lukijansa syvälle hyvin suomalaiselta tuntuvaan hengelliseen etsintään ja ikävöintiin.

 

Lapsuuden usko on jäänyt taakse. Aikuisen maailma on osoittautunut paljon monimutkaisemmaksi ja samalla petollisemmaksi paikaksi kuin lapsen turvallinen elämänpiiri.

 

Miten kaiken kaaoksen keskellä on mahdollista löytää oikea tie rakastavan Isän luo? Miten saavuttaa omassa elämässään Jumalan lapsen vapaus ja rauha? Sellainen järkkymätön rauha, johon mahtuvat turvallisesti myös omat kompastelut, epäilyt ja tuskailut?

 

”Ota vastaan sydämeni ajatukset” kertoo rohkeasti kirjoittajansa herkimpiä asioita piilottelematta vaikeitakaan kysymyksiä. Samalla se rakentaa kokemusten ja Raamatun sanan kautta vahvaa luottamuksen siltaa, joka yltää kestävänä isojenkin vaikeuksien yli aina iankaikkisuuteen ja Isän kotiin saakka. Lukijan on helppo samastua Siiri Tuomi-Turtiaisen ajatuksiin. Näin siksi, että moni meistä on kenties jopa valvonut öitään samoja kysymyksiä pohtien.

 

Vaikka kyseessä on etsijän ja kyselijän kirja, niin se ei jätä lukijaansa harhailemaan kysymysten ja epäilyjen metsän keskelle. Turvallinen polku kuljettaa etsijää kirjan sivuilla kohti sydämen rauhaa sekä eheää Isän ja lapsen suhdetta. Taakse jäänyt yksinkertainen lapsuuden usko kasvaa aikuisen kristityn luottamukseksi Jumalaa ja hänen sanaansa kohtaan. Pitkän kierroksen tehnyt vaeltaja palaa takaisin Isän luo. Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin