Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Sid Roth: Ennen kuin luuletkaan

Sid Roth,

Ennen kuin luuletkaan,

Kuva ja Sana, 2015

 

Sid Roth on tullut Suomessakin tunnetuksi TV7 kanavan ohjelmasta Yliluonnollista. Hänen kokoamansa kirjan kannessa on lisäotsikkona ”Profeetallinen opas lopunaikoihin”. Kirjoittajiksi Sid Roth on koonnut suuren joukon profetioistaan ja niiden tulkinnoista tunnettuja henkilöitä. Mukana kansainvälisestikin tunnettujen kirjoittajien joukossa ovat mm. Perry Stone, Mark Blitz, David Brennan, Bill salus ja Ron Cantor. Sid Roth on itse tyytynyt kirjoittamaan vain johdannon sekä kirjan kolmentoista luvun perään sijoitetun yhteenvedon.

 

Yhteistä kirjoittajille on vahva usko Raamattuun erehtymättömänä Jumalan ilmoituksena sekä Jeesukseen Jumalan Poikana ja ainoana tienä pelastukseen. Yhteistä heille on myös usko siihen, että Jumalalla on kaksi valittua kanssa. Toinen on Israel ja toinen Jeesuksen maailmanlaajuinen kristillinen seurakunta.

 

Kirjoittajat käsitelevät mm. seuraavia aiheita: Väistämättä lisääntyvät konfliktit maailmassa, kristikunta suuren petoksen kohteena, Messiaan tuleminen, Ilmestyskirjan salaisuudet, tempauksen ajankohta, vaivanaikaan valmistautuminen, pedon merkki, Israel ja Lähi-idän tapahtumat sekä jäännös lopunaikoina. Lopuksi Sid Roth kysyy yhteenvedossaan: ”Oletko valmis viimeiseen päivääsi maan päällä?”

 

Kirjalla on kunnianhimoinen tavoite, joka perustuu Paavalin sanoihin: ”Sillä tietomme on vajavaista. ja profetoimisemme on vajavaista” (1.Kor.13:9). Jos kirjaan koottujen henkilöiden – Sid Roth mukaan luettuna – tieto ja profetoiminen on vajavaista, niin syntyisikö eheämpi ja totuudellisempi lopputulos, kun heidät kootaan yhteen samojen kansien väliin!

 

Kristityillä kuten myös kirjan kirjoittajilla on erilaisia näkemyksiä siitä, miten asiat tarkkaan ottaen tulevat lopunaikoina etenemään. Kun erilaiset tulkinnat kootaan yhteen kirjaan, lukija saa mahdollisuuden vertailla, muodostaa oman kantansa, tai jättää asian nöyrästi salaisuudeksi, jonka yksin Jumala tietää.

 

Kirja on kiehtova kooste erilaisista lopunajan profetioista. Lehtien uutisia ja television uutiskatsauksia tarkastellaan katsellen niitä Vanhan testamentin ja Ilmestyskirjan profetioiden silmälaseilla. Paikoin profetioiden sisällöt ovat sellaisia, että heikkohermoista alkaa hirvittää. Eikä asiaa mitenkään helpota se, että juuri tuollaiset hätkähdyttävät ”lopunajan näkymät” ovat alkaneet olla totisinta totta mm. Syyriasta, Irakista ja ISISistä kertovissa uutislähetyksissä.

 

Tätä kirjaa lukiessani ajattelin usein Paavalin viisasta ohjetta: ” Älkää sammuttako Henkeä, älkää väheksykö profetoimisen lahjaa. Koetelkaa kaikkea ja pitäkää se mikä on hyvää. (1.Tess.5:19-21)

 

Kirjan tärkein vaikkakin paikoin rosoinen sanoma kiteytyy hienolla tavalla L. A. Marzullin suuresta petoksesta kirjoittaman luvun lopussa: ”Jeesus yrtti vain kehottaa ihmisiä valmistautumaan. Tärkein kysymys ei ole se, kenen tulkinta merkeistä on uskottavin. Tärkein kysymys on: ’Oletko valmis?’” (Matt.24:36-44)

 

----------------------- 

 

Monipuolinen ja rohkea kooste useiden eri kirjoittajien lopunaikoihin liittyvistä profetioiden tulkinnoista sekä niiden hätkähdyttävän tarkasta toteutumisesta meidän aikanamme. Kirja, jota kannattaa lukea Raamattu toisessa ja päivän sanomalehti toisessa kädessä.

 

Teksti, selkeys   ****

Sisältö, sanoma  ****

 

(644)Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin