Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Seppo S. Kosonen: Jihad, Islamin pyhä sota

Seppo S. Kosonen

Jihad, Islamin pyhä sota

Kuva ja Sana (2008), 191 sivua

 

Kun tapahtuu terroriteko, jonka tekijäksi ilmoittautuu jokin muslimien monista ääriliikkeistä, toistuu sama kaava. Televisiostudioon ilmestyy joku päivystävä dosentti vakuuttelemaan, että islam on rauhan uskonto. Jostain syystä nuo rauhaa rakastavat muslimit eivät kuitenkaan ilmaannu sankoin joukoin kaduille tuomitsemaan uskontonsa käyttämistä perusteluna viattomien siviilien murhaamiseen.

 

Onko islam siis sodan vai rauhan uskonto? Mitä kaikille tutuksi tullut sana jihad, pyhä sota loppujen lopuksi tarkoittaa?

 

Seppo S. Kososen kirja ”Jihad, Islamin pyhä sota, Hengellistä kilvoittelua vai kiihotusta väkivaltaan?” pureutuu näihin kysymyksiin hyvin suorapuheisesti ja perusteellisesti. Kirja on samaan aikaan ajankohtainen pamfletti ja huolelliseesti koottu tietoteos.

 

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan Vanhan kirkon kappalainen Seppo S. Kosonen on koonnut kansien väliin valtavan määrän historiallisia faktoja sekä lainauksia puheista ja kirjoituksista. Kaiken tämän hän on punonut onnistuneeksi ja vahvasti puhuttelevaksi kokonaisuudeksi, joka ei jätä sijaa vastaväitteille tai tietojen kyseenalaistamiselle.

 

Kirja nostaa asioita esille monipuolisesti. Samalla se kumoaa piintyneitä ennakkokäsityksiä paljastaen länsimaisen sivistyneistön ja tiedotusvälineiden sinisilmäisyyden.

 

”Jihad, Islamin pyhä sota” on rohkea ja suorasukainen kirja. Se on terveellistä luettavaa jokaiselle Lähi-idän tapahtumia seuraavalle. Erityisen runsaasti soisi kirjaa kulkeutuvan lehtien, televisioiden ja radioiden toimituksiin tasapainottamaan käsityksiä tapahtumien syistä ja seurauksista. 



Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

22.12.2009 klo 09:14:25
Matteus kirjoittaa

Tämä kirja pitäisi kuulua jokaisen valvovan kristityn lukemistoon. Siinä on tehty hyvää työtä. Eräs seikka ehkä jää vähän vähemmälle käsittelylle, ja se on meidän kristittyjen itsekritiikki. Miksi Jumala sallii muslimien etenemisen? Eikö meidän luopumuksemme ole siihen syynä. Oikeastaan jihad haastaa meitä totiseen parannuksentekoon.



14.12.2009 klo 09:25:24
Jaakoppi kirjoittaa

Kirja on ahdettu täyteen tietoa, yksityiskohtia sekä vuosilukuja ja vaati ainakin minulta keskittymistä. Se kannattaa tehdä jos tahtoo saada rautaisannoksen tietoa jota valtamediat eivät julkaise islamista. Jumalan siunausta, varjelusta ja rohkeutta edelleen kirjoittajalle. Kiitoksia myös muutamien vuosien takaisesta islam-seminaarin järjestämisestä.



13.12.2009 klo 20:05:13
Tarkkailija kirjoittaa

Seppo S. Kososen kirja on aiheeltaan erittäin tärkeä, koska näyttää siltä, että islam suunnittelee vähittäistä ja rauhanomaista Euroopan valloitusta ja on siinä jo hyvässä alussa. Ihmettelen vain, että hän on valinnut kustantajakseen Leo Mellerin monia kyseenalaisia kirjoja liikkeelle laskeneen sensaatiokustantamon! No, ehkä muut eivät uskaltaisi julkaista kirjaa.

Kososen mainitseman kulttuurikriitikko Bruce Bawerin kirjat WHILE EUROPE SLEPT - How Radical Islam is Destroying the West from Within (2006) ja SURRENDER: Appeasing Islam, Sacrificing Freedom (2009) ovat hyvin tärkeitä kirjoja tästä aihealueesta. Myös Robert Spencerin kirja TOTUUS MUHAMMADISTA (2007) on erittäin tärkeä, vaikka suomennos onkin amatöörimäinen.

Kaikki kunnia ihmisille jotka uskaltavat puhua näistä asioista ääneen.



1.6.2009 klo 18:49:6
Seppo S. Kosonen kirjoittaa

Kiitokset Tapio Peltolalle, joka oli lukenut kirjani Jihad - islamin pyhä sota. Olen kyllä kustantajalle ilmoittanut, että voisin kirjan toiseen painokseen tehdä lisäyksiä, koska aiheesta tulee jatkuvasti uutta materiaalia. Kaksi viimeisintä kirjaa, jotka itse olen aiheesta hankkinut, ovat Bruce Bawerin Surrender ja Nonie Darwishin Cruel and usual punishment, joissa kummassakin olisi suomenkielisille lukijoille silmiäavaavaa tekstiä.
En ole kovin ikäviä palautteita kirjasta saanut, vain sitä normaalia suvaitsemattomaksi ja rasistiksi leimaamista ja että olen kirjallani luonut viholliskuvia. Joku nettikirjoittaja lisäksi kehotti tekemään kirjastani poliisille tutkintapyynnön.
Siunattua kesää!
Seppo S.Kosonen



30.5.2009 klo 10:48:10
Tapio Peltola kirjoittaa

Olipa rohkea ja puhutteleva kirja! Toivottavasti tätä luetaan paljon tiedotusvällineiden toimituksissa ja myös seurakunnissa.
Seppo Kososelle lämmin kiitos, runsasta Jumalan siunausta ja paljon enkeleitä suojaamaan joka suunnasta. Totuuden puhujilla kun on aina myös vihollisia.
Olisipa mukava tietää, millaisia vastaiskuja kirjoittaja on kenties aanut kokea ja onko tälle kirjalle kenties tulossa jatkoa? Aihepiirissähän kyllä riittäisi kerrottavaa.



19.4.2009 klo 06:44:28
Rakastaa vai pelätä? kirjoittaa

Monet muslimit sanovat islamin olevan rauhan uskonnon, joka ei hyväksy väkivaltaa. Toiset sitovat pommit ympärilleen ja räjäyttävät itsensä sekä mahdollisimman monta vääräuskoista pois tästä pahasta maailmasta. Kumpaa tässä pitäisi uskoa? Puuta vai sen hedelmiä?



14.4.2009 klo 21:32:5
Reino Lahtinen kirjoittaa

Luin kirjan ja yllätyin. Se on täyttä asiaa ja hyvin kirjoitettuna. Seppo S. Kosonen on rohkea ja sanoo asiat juuri niinkuin ne ovat. Pekka Sartola on saanut taisteluparikseen pätevän miehen. Tällaisia pappeja saisi kirkossa olla paljon enemmän.





© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin