Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Seppo Löytty: Rukous on

Seppo Löytty

Rukous on

Eila Media, 135 sivua

 

Kirjassa lähdetään liikkeelle turvallisesti maan tasalta, pohditaan monipuolisesti rukouksen olemusta, tutustutaan rukouksen erilaisiin muotoihin, kaivaudutaan Isä meidän rukouksen aarteisiin ja tehdään löytöretkiä niin ajassa kuin maantieteellisestikin. Seppo Löytyllä on monipuolinen kokemus oman kirkkomme ja sen järjestöjen tehtävissä sekä lähetyskentällä ja kansainvälisissä kontakteissa. Niinpä hän voi tarjoilla lukijoilleen monipuolisesti rukoukseen liittyviä aarteita.

 

Kirjan ote on nöyrä ja isien perintöä arvostava. Kirjassa palataan apostolien aikaan eli alkulähteille saakka, tutustutaan erämaa isien ajatuksiin, ammennetaan luostarien raikkaista lähteistä ja kuunnellaan Martti Lutherin opetuksia. Välillä vieraillaan Koreassa rukousvuorella, pistäydytään Afrikassa sekä tutustutaan suomalaisten seurakuntien ja kirkollisten järjestöjen piirissä tehtyihin löytöihin.

 

Kaaret ovat siis laajoja ja harppaukset lähes hengästyttävän pitkiä. Perusasioiden lisäksi kirjassa käsitellään mm. rukousta sairaiden puolesta, rukouksen suhdetta armolahjoihin, rukouskieltä, erilaisia rukousasentoja ja paastoa. Kaiken tämän Seppo Löytty liittää seurakunnan rakentamiseen ja Kristuksen maailmanlaajuisen ruumiin keskinäisen yhteyden tärkeyteen. Kirja sopiikin käsikirjaksi, oppikirjaksi, oman rukouselämän vahvistamiseen tai vaikkapa oheislukemistoksi -kurssille.

 

Kirjan loppuun on koottu luettelo rukousaiheisesta kirjallisuudesta, johon perehtymällä lukija voi jatkaa matkaansa yhä syvemmälle rukouksen maailmaan.  Kirjallisuusluettelon lisäksi kirjan lopussa esitellään joitakin tekstissä mainittuja henkilöitä sekä Kirsti ja Seppo Löytyn varhaisempaa kirjallista tuotantoa.

 Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

13.8.2009 klo 18:25:15
Iikka Löytty kirjoittaa

Seppo Löytty itse on kertonut pitävänsä tätä Rukous on kirjaa pääteoksenaan. Eräiden kirjan lukeneiden palautteina:” Eräs nainen kertoi kirjaa lukiessaan tulleensa uskoon. Aikaisemmin uskon asiat ovat olleet taka-alalla”.
”Eräs uskova äiti oli lukiessaan saanut Isä meidän rukouksesta syvempää sisältöä sisältöä elämäänsä. Hän hankki kirjan myös pojalleen”.
Arvostetut kirjan arvioineet ihmiset ovat kertoneet kirjan sisällöstä saamisistaan uusistakin oivalluksista.
Itse pidän Rukous on teosta minulle ja kaikille ihmisille tarkoitettuna rukousta syventävänä kirjana.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin