Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Seppo Jokinen ja Leena Lehtinen: Mietteitä kahden kesken

Seppo Jokinen ja Leena Lehtinen

Mietteitä kahden kesken

Päivä, 368 sivua

 

Kasvaakseen ihminen tarvitsee päivittäin ravintoa. Ilman sitä kasvu pysähtyy ja kuihtuminen alkaa. Sama koskee hengellistä kasvamista. Ilman rukousta ja Jumalan sanaa usko heikkenee ja maalliset asiat valtaavat ajatuksemme.

 

Vuonna 2006 pastori ja terapeutti Seppo Jokinen julkaisi miete-, rukous- ja päiväkirjan, joka sai nimen ”Jok(a)isen mietteitä”. Matkakumppaniksi tarkoitetussa kirjassa on jokaiselle päivälle lyhyt mietelmä, siihen liittyvä rukous sekä tyhjää tilaa lukijan omia merkintöjä varten.

 

Monien muiden lailla Leena Lehtinen luki ahkerasti tätä Seppo Jokisen kirjaa. Hän ryhtyi myös kirjoittamaan muistiin niitä ajatuksia, joita Seppo Jokisen tekstit oli hänen mieleensä nostaneet. Kun nuo Leena Lehtisen aidot päiväkirjamerkinnät lisättiin Seppo Jokisen alkuperäiseen kirjaan, tuloksena oli uusi kirja ”Mietteitä kahden kesken”.

 

Alkuperäisen kirjan myötä lukija sai tehdä päivittäistä matkaa yhdessä Seppo Jokisen kanssa. Tässä tuunatussa laitoksessa matkakumppaniksi on tullut mukaan myös Leena Lehtinen. Tällä tavalla ajatustenvaihto matkakumppaneiden kesken käy entistä monipuolisemmaksi ja mielenkiintoisemmaksi. Seppo Jokisen mietteet ja rukoukset sekä Leena Lehtisen herkät ja rohkean henkilökohtaiset päiväkirjamerkinnät tarjoavat lukijalle peilin, jonka kautta hän voi tutkia omia ajatuksiaan ja reagointejaan. Uskoisin, että varsinkin naislukijoille hänen lyhyet tekstinsä ovat hyvin sisarellisia ja rohkaisevia.    Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

17.10.2010 klo 00:55:00
Pirkko Rantaneva kirjoittaa

Yhdyn edellä olevaan.Luin kirjaa ääneen miehelleni ja näyttää
siitä mieskin saavan ajattelemista kommenteista päätellen.
Kirja on hyvä.Se pani miettimään käsiteltäviä asioita omalla
kohdalla. Oikeastaan koin käynnistyvän prosessin,jota ihan
joka kirja ei saa aikaan.
Leena Lehtisen avoimuus ja rehellisyys myös plussaa.
Tätä kirjaa aion suositella usealle ystävälleni.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin