Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Seikko Eskola: Historian kuolema ja kulttuurien taistelu

Seikko Eskola

Historian kuolema ja kulttuurien taistelu

Edita, 2008

 

Seikko Eskola on eläkkeellä oleva Tampereen yliopiston historian professori, joka on ollut harvinaisen pitkään kirkolliskokouksen jäsenenä, osallistunut maallikkojäsenenä kirkkohallituksen työskentelyyn ja toiminut monenlaisissa muissa kirkollisissa luottamustehtävissä.

 

Vuoden 2006 kristillisten kirjojen kilpailuun ilmoitetuista kirjoista rovasti, oopperalaulaja Esa Ruuttunen valitsi kymmenen loppukilpailuun selvinneen joukosta voittajaksi teoksen ”Historian kuolema ja kulttuurien taistelu”.

 

Esa Ruuttunen perusteli valintaansa mm. näin:

 

”Seikko Eskolan kirjan äärellä koin suurimmat elämykset niissä uusissa näkökulmissa, joita hän avaa enemmän tai vähemmän tuttuihin historian tapahtumiin ja niiden merkitykseen omalle ajallemme. 

 

Mielenkiintoinen, kiihkoton kerronta, vahva tukeutuminen lähteisiin, uskontojen ja erityisesti kristillisen uskon henkilökohtainen tuntemus vakuuttavat ja antavat luotettavan kuvan niistä rohkeista johtopäätöksistä, joihin kirjoittaja lukijansa vie. Historian kuolema ja kulttuurien taistelu ei ole hartauskirja, mutta se haastaa elämänkatsomukselliseen sekä kristillisen uskon ja oman henkilökohtaisen uskon merkityksen pohdintaan. Kirjan perussävy on tulevaisuuteen luottava.”Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin