Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Satu Kreivi-Palosaari: Minun mummo, Minun pappa

Satu Kreivi-Palosaari

Minun mummo, Minun pappa,

Kustannus Oy Rajalla

 

Kiiminkiläinen toimittaja ja kirjailija Satu Kreivi-Palosaari on kotoisin Tornionjokilaaksosta Pellon Orajärven kylästä. Hän on kirjoittanut kaksi mielenkiintoista kirjaa ”Minun mummo” ja ”Minun pappa”.

 

Kirjoissa eri ikäiset ja eri puolilla asuvat lapsenlapset kertovat omista isovanhemmistaan. Kummassakin kirjassa on parikymmentä hauskaa ja hellyttävää kertomusta siitä, millaisena kertoja on oman mummonsa tai pappansa nähnyt, mitä on yhdessä puuhailtu, ja millaisia muistoja isovanhemmista on jäänyt.

 

Mummo-kirjan sivuilla tapaamme tarinoita siivoushulluista, huolettomista, rukoilevista, vitsikkäistä, hiljaisista ja kovaäänisistä mummoista.

 

Pappa-kirjan sankarit kalastavat, käyvät marjassa, kertovat tarinoita ja viihdyttävät ihailevasti katselevia lapsenlapsiaan monin eri tavoin.

 

Kirjojen parissa voi käydä niin, että kun on ensin saanut lukea muiden hauskoja ja usein koskettavia tarinoita isovanhemmista, niin lukijassa syntyy innostus kirjata talteen myös omat muistojen aarteet. Tähänkin kirjoissa on varauduttu, sillä kummankin kirjan alusta on erikseen varattu tyhjää tilaa omien mummo- ja pappa-muistojen kirjoittamiseksi.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin