Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Sarah Young: Jeesus rakastaa aina

Sarah Young,

Jeesus rakastaa aina

Kuva ja Sana, 2016

 

Sarah Young ottaa todesta Jeesuksen lupauksen, että hän on kanssamme joka päivä. Sarahin mielestä kyse ei ole kulkemisesta puhumattomina yhtä matkaa. Jeesuksen kanssa kulkeva juttelee Mestarinsa kanssa rukouksin kertoen iloistaan, suruistaan, toiveistaan ja pettymyksistään. Ja kun kyse on keskustelusta, niin Jeesus myös vastaa matkakumppanilleen.

 

Tästä lähtökohdasta Sarah Young on kirjoittanut kirjan, jossa on vuoden jokaiselle päivän mittaiselle matkalle Hyvän Paimenen puhetta matkakumppaneilleen.  Näin edetään kalenteria seuraten kuukausi ja päivä kerrallaan, kunnes tullaan vuoden viimeiseen päivään.

 

Sarah Young ei ole omavaltaisesti sepitellyt Jeesukselle sanoja suuhun. Päivittäiset Jeesuksen lohduttavat, rohkaisevat ja rakkaudesta kertovat sanat  hän on kirjoittanut käyttäen lähteinä useita raamatunkohtia. Niitä on sekä Uudesta että Vanhasta testamentista. Niinpä ei ole ihme, että lyhyet hartaustekstit ovat hengellisesti rakentavia, kristittynä vaeltamisessa rohkaisevia sekä täynnä Jeesuksen rakkautta häneen turvautuvaa ihmistä kohtaan. Teksteissä taustalla olevat raamatunkohdat kerrotaan kunkin sivun lopussa.

 

Vaikka kirjan tekstit on kirjoitettu Jeesuksen puheena ihmiselle, kyse on Sarah Youngin hartausteksteistä. Jokainen julistaja, evankelista ja saarnaaja pyrkii tulkitsemaan Raamatun pohjalta, mitä Herramme haluaa meille kulloinkin teksteillä sanoa. Sarah Young on kirjoittanut oman raamatullisen julistuksensa Jeesuksen puheeksi.  Suorat Raamatun lainaukset hän on merkinnyt tekstiinsä kursivoituna.

 

Kirja on Jeesukseen syvästi rakastuneen ja Hänen seurassaan mahdollisimman paljon aikaa viettävän henkilön kirjoittama. Sarah Young kirjoittaa:

 

Jeesus rakastaa aina –kirja on tarkoitettu voimistamaan iloasi Jeesuksessa ja lujittamaan suhdettasi Häneen.”

 

Sama tavoite on vahvasti läsnä myös hänen aiemmin kirjoittamissaan vuosihartauskirjoissa Jeesus kutsuu  ja Jeesus tänään.

 

 

Yhteenveto:

Kirja on Jeesukseen syvästi rakastuneen ja Hänen seurassaan mahdollisimman paljon aikaa viettävän henkilön kirjoittama päivähartauskirja. Jeesuksen puheen muotoon kirjoitetuissa ja Raamattuun perustuvissa teksteissä lohdutetaan, kannustetaan, rohkaistaan ja kerrotaan Jeesuksen valtavasta rakkaudesta lukijaa kohtaan.

 

 

Teksti, selkeys, ulkoasu   ****

Sisältö, sanoma  *****

 

 

(669)
Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin