Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Salme Blomster: Rukousmatka minuuteen

Salme Blomster

Rukousmatka minuuteen

Päivä (2006)

 

”Hyvää rukousmatkaa! Vieköön kirja sinut takaisin sinne, mistä olet lähtenytkin: Jumalan kämmenelle.” toivottaa toimittaja ja terapeutti Salme Blomster kirjansa Rukousmatka minuuteen esittelytekstissä.

 

Ensimmäinen ja helpommin hahmottuva matka kirjassa tehdään halki kalenterivuoden. Salme Blomster on kirjoittanut vuoden jokaista päivää varten lyhyen rukouksen. Tekstit ovat selkeitä ja usein hyvin kohti käyviä. Niissä ei karteta arkoja eikä kipeitäkään asioita.

 

Ajassa tapahtuvan matkan kirja annostelee kuukauden mittaisiin osiin. Jokaiselle kuukaudelle on oma otsikkonsa ja siihen liittyvä muutaman sivun opetusteksti. Lisäksi kirjan lopussa on laajempi kokonaisuus, jossa vastaillaan rukoukseen liittyviin kysymyksiin. Ja tätä kautta avautuukin siten se kirjan sisältämä toinen matka, matka omaan sisimpäämme. Kuinka me voimme oppia rukoilemaan? Miten löytäisimme kaikki ne aarteet, jotka meille rukouksen kaut­ta tarjotaan?

 

Onko Salme Blomsterin "Rukousmatka minuuteen" siis päivittäinen rukouskirja päivittäiseen rukouksen harjoittamiseen? Vai onko kyseessä pikemminkin opaskirja, joka pyrkii avartamaan ja syventämään rukouselämäämme?

 

Samalla tavalla, kuin ei ole yhtä oikeaa tapaa rukoilla, ei ole liioin ainoaa oikeaa vastausta esittämääni kysymykseen. Joku tarvitsee päivittäisen matkakumppanin rukousmatkalleen toinen löytää kirjan sivuilta vastauksia mieltä askarruttaneisiin kysymyksiin. Kaiken lisäksi nuo tarpeet voivat jokaisen ihmisen elämän aallokoissa ja vaiheissa painottua eri tavoin.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

4.9.2010 klo 20:14:27
Pirkko Rantaneva kirjoittaa

Kirja on yöpöydälläni ja usein luen sitä ääneen miehelleni.Useimmiten tekstit kolahtavat,panevat ajattelemaan
ja siunaavatkin. Hyvä kirja. Suosittelen.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin