Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Salme Blomster: Kärsimys

Salme Blomster

Kärsimys

Päivä, 160  sivua

 

Kristinuskon vaikeimmat kysymykset liittyvät kärsimykseen. Miksi kaikkivaltias Jumala sallii kärsimyksen? Onko kärsimys Jumalan aiheuttamaa, sallimaa vai saatanan työtä? Entä, jalostaako kärsimys vai onko se vain kurjuutta ilman yleviä sädekehiä?

 

Salme Blomsterin kirja ”Kärsimys” tarttuu näihin vaikeisiin kysymyksiin rohkealla tavalla. Kokeneena terapeuttina, kouluttajana ja toimittajana hän on onnistunut kokoamaan tiiviiseen muotoon kattavan läpileikkauksen kärsimyksestä ja sen kohtaamisesta.

 

Itsekin runsaan määrän erilaisista kärsimyksistä osakseen saanut Salme Blomster näkee kärsimykseen sisältyvän myös siunauksen mahdollisuuden. Oleellista ei ole se, mitä meille tapahtuu tai miten paljon me ehkä kärsimme, vaan se, miten me kohtaamiimme asioihin suhtaudumme. Vaikeuksien keskellä usko ja aikuinen kristillisyys voivat jopa vahvistua.

 

Kärsimyksen ongelmaa käydään läpi lyhyissä luvuissa. Lisäksi kirjassa on paikoin listoja asioista, joilla lukijaa opastetaan pääsemään eteenpäin omien kärsimystensä ja murheittensa polulla.  Kirjan teksti on sujuvaa ja vaikeilla käsitteillä keikaroimatonta. Tuhansien kärsivien ihmisten kohtaamisien kautta saatu käytännön kokemus sekä vahva sitoutuminen Raamatun sanaan luovat turvallisen kehyksen. Salme Blomster rohkaisee lukijaa nostamaan katseensa omista vaikeuksista niihin näköaloihin, joita usko ja toivo tarjoavat. Kärsimystenkin keskellä on mahdollista olla onnellinen.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

23.8.2010 klo 15:16:38
Aulikki kirjoittaa

Tilasin itselleni kirjan kärsimys,olen lukenut sen ja aloittanut uudelleen sen lukemisen.Itse henkilökohtaisesti olen saanut apua kirjasta hyvinkin paljon ja suosittelen Salmen kirjaa kärsimys,kaikille,jotka elätte vaikeita aikoja ja olette käyneet syviä kärsimyksiä elämässä läpi .Sanon AMEN tämä oli minulle AARRE kirjojen joukossa,paljon olen lukenut sielunhoidollisia kirjoja,mutta tämä kirja tuli Jumalalta minulle...syvällistä suoraa puhetta,jota imin,kuin janoinen lapsi.Eikä voi olla lukematta aina uudelleen ja uudelleen matkaa tehdessä Jumalan kämmenellä,niinkuin Salme itse on asian ilmaissut.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin