Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Salme Blomster: Ajattele itsellesi elämä

Salme Blomster

Ajattele itsellesi elämä

Kirjapaja (2008), 317 sivua

 

Laulu särkyneestä saviruukusta on lunastanut paikkansa hengellisten laulujen ikivihreiden joukossa. Laulun viesti on selkeä ja koskettava. ”Olen särkynyt saviruukku, pala palalta murtunut pois…”

 

Laulua kuunnellessani olen usein miettinyt, miten tavattoman monella tavalla elämä voi särkyä. Vaikka pinta olisi vielä varsin siloisen näköinen, niin sen takaa löytyy usein monenlaista rikkinäisyyttä. Minuuden rajoja on rikottu. Elämässä on ollut hylkäämisiä. Synti on houkutellut ja saanut ansaan. Murheet ja pettymykset ovat jättäneet omat jälkensä. Jne.

 

Kristillisten kirjailijoiden joukossa on muutamia sellaisia, joista on tullut koko kansan sielunhoitajia. Heidän kirjansa availevat mielen solmuja, lääkitsevät haavoille lyötyjä itsetuntoja ja rohkaisevat etsimään tietä kohti valoa ja vapautta.

 

Eräs tällainen kirjailija on terapeutti ja luennoitsija Salme Blomster. Hänen tuore kirjansa ”Ajattele itsellesi elämä” käsittelee asiantuntevasti ja myötätunnolla elämän kipeitä asioita.

 

”Ajattele itsellesi elämä” on selkeästi kristillinen kirja. Se opastaa lukijaansa kahteen suuntaan, löytämään oman sisimpänsä ja löytämään tien suuren lohduttajan ja parantajan Jumalan luo. Tienviitoiksi tälle matkalle Salme Blomster antaa Raamatun lupaukset sekä oman pitkäaikaisen kokemuksensa terapeuttina ja luennoitsijana.

 

Kirjan ”Ajattele itsellesi elämä” teksti on selkeää ja helposti omaksuttavaa. Muuta tuskin osaa odottaakaan kirjailijalta, jolla on suurissa lehtitaloissa hankittu vankka ammattitoimittajan tausta.

 

Kirja on jaettu kolmeen osaan, joiden sisällä asioiden käsittely etenee luvuittain. Ensimmäinen osa on saanut nimen ”Valheessa”. Toisen nimi on ”Valossa” ja kolmannen ”Käytännössä”. Pelkistäen ja tiivistäen voisi sanoa, että ensin selvitetään se, missä tällä hetkellä ollaan. Seuraavaksi otetaan suunta kohti Valoa ja löydetään kokonaan toisenlainen maailma. Lopuksi saadaan käytännön evästystä matkan jatkamiseksi ja monenlaisten ansojen välttämiseksi.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

3.1.2016 klo 17:04:10
Jari Kellinsalmi kirjoittaa

Ostaisin ko. kirjan, mutta ei tunnu mistään löytyvän. Jos jollakin vihiä, s-postini jari.kellinsalmi(at)dnainternet.net

Lainakirjana luin, mutta kyllä ko. opus voisi olla hyllyssäkin.

Kirjaan on todellakin hyvä palata myöhemminkin, sen verran painavaa se teksti on ja itselläni syttyi lamppu sisällä, että kuinka tärkeä asia oikeesti on, siis että miten ruokimme sisäistä ajatusmaailmaamme ja että kuinka tärkeä on saada Jumalan sanan uudistusta ja puhdistusta sisikuntaansa uudelleen ja uudelleen.

T: Jari K Oulu4.9.2010 klo 19:36:23
Pirkko Rantaneva kirjoittaa

Ostin kirjan itselleni syntymäpäivälahjaksi ja se oli hyvä lahja! Kuuluu kirjoihin,jotka eivät ole kertakäyttötavaraa,vaan joihin palataan. Suosittelen eri ikäisille!

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin