Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Risto Siltanen: Jumalan seitsemäs ihme

Risto Siltanen (toim.)

Jumalan seitsemäs ihme

Kuva ja Sana (2007)

 

Kirjan ”Jumalan seitsemäs ihme - Kristillisen tv-kanavan synty Suomessa” takakannessa on seuraava teksti: ”Tämä kansa tarvitsee Jeesusta. Suomen kansa tarvitsee pelastusta, ja näin ollen se tarvitsee myös mahdollisimman monia, jotka kaikkien mahdollisten kanavien kautta kertovat koko kansalle, että Jeesus Kristus on Herra.”

 

Tuo tekstiin sisältyvä ”Jeesus Kristus on Herra” oli alkuseurakunnan uskontunnustuksena. Kaikkien ruhtinaiden ja epäjumalien keskellä oli vain yksi Herra, Jeesus Kristus.

 

Tuota Herraa palvelemaan perustettiin neljä vuotta sitten Taivas . Miten kaikki tapahtui ja millaisten vaiheitten kautta TV7 perustajineen on tähän päivään tullut, siitä kerrotaan elävästi ja tapahtumat huolellisesti dokumentoiden kirjassa ”Jumalan seitsemäs ihme”.

 

Kirjan päähenkilöitä ovat itseoikeutetusti Mirja ja Martti Ojares. Heidät Jumala kutsui kristillistä televisiokanavaa perustamaan.  He ovat vuosien varrella myös kantaneet tehtävän myötä tulleet kovimmat paineet ja kuumimmat helteet.

 

Risto Siltasen toimittama kirja ei ole historia samassa mielessä kuin mitä ovat yritysten ja yhdistysten merkkivuosina julkaistavat historiankirjat. Kyse on pikemminkin historiikista tai reportaasista, jossa käydään läpi ne uskomattomat ja ihmisen voimille täysin ylivoimaiset tilanteet, joiden kautta meillä on nyt vankasti jaloillaan seisova ja nopeasti laajeneva televisioyhtiö.

 

Kyseessä on todella kirjan nimen mukaisesti Jumalan ihme, ja se tuo kirjaan uuden ja perinteisille historiankirjoille vieraan lisäulottuvuuden: kirja julistaa evankeliumia, ylistää Jumalan suuruutta ja muistuttaa lukijoilleen siitä, mitä Jeesus tarkoitti sanoessaan hänen omiensa saavan ”voiman korkeudesta”. Ilman Pyhän Hengen johdatusta ja apua ei myöskään televisio-ohjelmaa olisi olemassakaan.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

4.9.2010 klo 19:52:47
Pirkko Rantaneva kirjoittaa

Fantastinen kirja Jumalan kuulemisesta ja tottelemisesta seurauksena siunaus,hengellinen tv-kanava,TV7,meille kaikille.
Kysyin kirjaa kirjastosta heti sen ilmestyttyä.Kun ei tietenkään vielä ollut,kirjasto tilasi sen! Kysykää ystävät
hengellisiä kirjoja kirjastosta ja pyytäkää tarvittaessa tilaamaan!30.5.2009 klo 07:40:46
Marjatta Lehtinen kirjoittaa

Kiitos tästä kirjasta ja kiitos TV7 kanavasta. Se on tärkeä hengellinen henkireikä, jonka kautta Jumalan sana ja Pyhän Hengen läsnäolo saavat vapaasti virrata koteihin.
Voimia ja Siunausta Martille ja Mirjalle työhön, jolla on varmasti ollut väkevä Jumalan Siunaus jo alusta lähtien. Saakoon Hän vahvistaa ja viedä teitä molempie eteenpäin myös tulevina päivinä!26.5.2009 klo 21:19:24
kirjoittaa

Kirja on mielenkiintoinen dokumentti Suomen seurakunnan historian tärkeästä merkkipaalusta - TV7:n perustamisesta ja alkuvaiheista(jonka arvo tullaan vasta ymmärtämään tulevina aikoina. Lukukokemus oli antoisa ja palkitseva.
Jumalan johdatus ei aina tarkoita helppoa tai selkeätä tietä. Tämä ihme ei olisi toteutunut ilman Ojareksien uskoa ja kuuliaisuutta Jumalan tahdolle vaikeissakin tilanteissa. Lukeminen rohkaisi itseäkin tinkimättä tottelemaan Herran ääntä.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin