Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Risto Santala: Rukouksen juurilla

Risto Santala

Rukouksen juurilla (2004)

Kuva ja Sana

 

Rovasti Risto Santalan tuotanto on sekä runsas että laaja. Hän on kirjoittanut lähes kolmekymmentä kirjaa. Niiden aihepiirit yltävät syvällisistä tietoteoksista pamfletteihin, hartauskirjoihin ja jopa romaaneihin.

 

Rukouksen juurilla vie lukijan Isä meidän -rukouksen pariin kertoen Jeesuksen opettaman rukouksen taustoista.

 

Risto Santala on asunut useaankin otteeseen Israelissa ja osaa Raamatun kieliä niin hyvin, että on jopa kirjoittanut kokonaisia kirjoja hepreaksi. Näitä on käännetty monille eri kielille.

 

Risto Santalan kirjoille on leimaavaa perusteellinen juutalaisen kulttuurin ja alkukielien tuntemus sekä kyky ammentaa näistä lähteistä lukijalle alati uusia oivalluksia ja hengellisiä aarteita.

 

"Armolahjoista armon tasolta" -kirjan ensimmäinen painos ilmestyi jo vuonna 1977 Karas-Sanan kustantamana. Vaikka kirjalla on jo melkoisesti ikää, sitä voi sanoa hyvin ajankohtaiseksi.

 

Risto Santala antaa kirjassaan hyvän yleiskatsauksen karismaattisuuden merkityksestä kirkoille ja kirkkokunnille. Hän pohtii armolahjojen olemusta, raamatullisia perusteita ja näkee nuorten kirkkojen nopean kasvun syynä sen, että karismaattisuus kuuluu luonnollisena osana niiden toimintaan. Kaikki nuo ovat tänään, jos mahdollista, vieläkin ajankohtaisempi ja suurempia asioita kuin kolme vuosikymmentä sitten.

 

"Naatan kyyhkyspoika" on vetävästi kirjoitettu romaani, jonka tapahtumat sijoittuvat Jeesuksen aikaan. Myös tässä kirjassa näkyy riveillä ja niiden väleissä kirjoittajan laaja ja syvällinen Raamatun ja juutalaisuuden tuntemus.

 

Risto Santalaan ja hänen laajaan tuotantoonsa voi käydä tutustumassa osoitteessa

 

Risto Santalan tutkielman Isä meidän -rukouksesta löydät myös .Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin