Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Risto Santala: Pieni astia pyhässä maassa

Risto Santala

Pieni astia pyhässä maassa

Perussanoma, 155 sivua

 

Risto Santalan kirja ”Pieni astia pyhässä maassa” on syntynyt Israelissa surutyön tuloksena. Perheen pikkuinen poika Ismo, joka oli ollut tiedottomana viisi kuukautta, menehtyi viimein sairauteen. Tapahtuma merkitsi vanhemmille vaikeaa matkaa läpi kyynelten laakson, joka kuitenkin muuttui vähitellen hiljaisten lähteiden maaksi.

 

Kirja kertoo tapahtumista 50 vuoden takaa. Vuosikymmenten varrella kirjasta on otettu yhä uusia painoksia. Tämä on jo kolmastoista painos ja se on nimetty kultakirjapainokseksi.

 

Mikä on tällaisen pienen kirjan salaisuus. Miksi sitä yhä kysytään ja tarvitaan?

 

Vastaus löytynee siitä, avoimesta, suorastaan paljaasta tavasta, jolla Risto Santala yhdessä vaimonsa kanssa kirjassa kertoo omasta kyynelten laaksostaan. Toisaalta kirjassa on paljon myös arjen tapahtumia ja jopa hauskoja sattumuksia, jotka saavat auringon pilkistämään tummienkin pilvien lomasta. Ei siis ihme, että omiin kyynelten laaksoihinsa joutuneet ihmiset ovat lukeneet kirjaa vuoroin silmäkulmiaan pyyhkien ja kyynelten läpi hymyillen. Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo, jaettu suru on helpompi yhdessä kantaa.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

22.11.2011 klo 17:32:26
Tommi kirjoittaa

Olen lukenut Santalan kyseisen teoksen, ja lämpimästi suosittelen sitä kaikille. Tarina, joka on totta, ei jätä todellakaan jätä kylmäksi.

Silmä kostui, kun pikku-Ismon tarinaa luki.


© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin