Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Risto Santala: Kenen te sanotte minun olevan?

Risto Santala

Kenen te sanotte minun olevan?

Perussanoma (2008), 173 sivua

 

Rovasti, teologian tohtori ja juutalaisuuden asiantuntija Risto Santala on lainannut Jeesuksen Matteuksen evankeliumin 16. luvussa opetuslapsilleen tekemän kysymyksen kirjansa nimeksi. Tuo kohti käyvä ja meille jokaiselle tärkeä kysymys kuuluu: ”Kenen te sanotte minun olevan?”

 

Risto Santala on kirjoittanut useita erinomaisia kirjoja kristinuskon juurista ja suhteestamme juutalaisiin. Tämä kirja on tuon sarjan seitsemäs osa. Niinpä kirjassa tuo kysymys koskee juutalaisia, kenen he sanovat Jeesuksen olevan?

 

Keskityttyään aiemmissa kirjoissaan kristinuskon juutalaisiin juuriin Risto Santala ottaa nyt esille vähemmän tarkastellun näkökulman: Millainen on tämän päivän juutalaisuuden ja kristinuskon välinen opillinen suhde? Millainen käsitys juutalaisilla on kristinuskosta ja erityisesti Jeesuksesta? Millainen on juutalaisten Messias-usko?

 

Risto Santala on pohtinut noita kysymyksiä jo neljä vuosikymmentä. Hän on myös kirjoittanut niistä useampaankin kertaan. Nyt tuloksena on tiivis, runsaasti sitaatteja sisältävä, alati lähteisiin viittaava ja raamatunkohtia vilisevä kirja, joka ei päästä lukijaansa helpolla.

 

Kyseessä on perusteellinen tutkimus, joka saattaa uuvuttaa tottumattoman lukijan. Toisaalta, jos olet kiinnostunut juutalaisuudesta, kristinuskon juurista ja juutalaisten evankelioinnista, niin kirja palkitsee sinut valtavalla määrällä tietoa, viisasta analyysiä ja taustoja.

 

Risto Santalan tuotantoa löytyy osoitteessa:

 

Hänen Isä meidän-rukousta koskeva opetuksensa on osoitteessa:Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin