Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Risto Heikkilä: Avaruus on ihmeellinen 1

Risto Heikkilä

Avaruus on ihmeellinen 1, Miksi maapallo ei putoa

Päivä,  176 sivua

 

Risto Heikkilän ”Avaruus on ihmeellinen” koostuu kahdesta kirjasta, jotka muodostavat yhden kokonaisuuden. Ensimmäisen nimi on ”Miksi maapallo ei putoa?” ja toisen ”Voiko Linnunradalla kävellä?”

 

Teologian lisensiaatti Risto Heikkilä on harrastanut tähtitiedettä jo yli kolme vuosikymmentä. Näissä kahdessa kirjassa, jotka ovat kuin kaksoset, hän opastaa havainnollisella tavalla varhaisnuoria ja aikuisia tähtitieteen ihmeelliseen maailmaan.

 

Kirjansa alussa Risto Heikkilä toteaa: ”Haluan kuvata avaruuden ihmeellisyyksiä sinulle siinä vakaassa luottamuksessa, jonka usko Jumalaan ja Vapahtajaan Jeesukseen Kristukseen antaa.”

 

Tästä lähtökohdasta tähtitaivasta lähestytään kirjoissa kunnioittaen. Kyseessä on Jumalan suuruutta julistava valtava luomistyö, jota on mahdollista oppia tuntemaan tähtitieteen ja sen piirissä tehtyjen löytöjen avulla.

 

Näissä tietokirjoissa tiede ja Raamattu eivät ole törmäyskurssilla. Pikemminkin päinvastoin, tähtitaivaan salaisuuksiin tutustumalla tajuaa paremmin sekä Jumalan suuruuden että ihmisen pienuuden.

 

Risto Heikkilä osaa kertoa asioita hauskasti ja elävästi. Hän tekee avaruuden valtavat etäisyydet ja käsittämättömiltä tuntuvat olosuhteet ymmärrettävämmiksi käyttämällä apuna meille tuttuja asioita. Naseva kuvitus piirroksineen ja valokuvineen keventää ja auttaa helpommin hahmottamaan kirjassa kerrottuja asioita.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin