Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Riitta Lemmetyinen: Tämä on se päivä

Riitta Lemmetyinen,

Tämä on se päivä, Tarinoita uskosta ja elämästä,

Perussanoma, 2011

 

 

Akasia-säätiön kouluttajana toimiva teologian maisteri Riitta Lemmetyinen on koonnut tarinoita uskosta ja elämästä. Aiemminkin vastaavia kirjoja kirjoittanut Riitta Lemmetyinen on taitava tarinoiden kokoaja ja kertoja. Kerrontaa tehostavat suuret ja upeat luontoaiheiset kuvat. Jokaisen kertomuksen lopussa on aiheeseen liittyvä raamatunkohta.

 

Tällaisilla sivukooltaan tavallisia kirjoja suuremmilla mutta sivumäärältään vastaavasti vaatimattomammilla kirjoilla on oma tärkeä tehtävänsä: niitä on helppoa ja turvallista antaa kenelle tahansa vierailulle mentäessä, merkkipäivänä onniteltaessa tai vaikkapa joululahjana. Kaikkiin näihin tarkoituksiin ”Tämä on se päivä” sopii mitä parhaiten.

 

Lahjakirjan roolin lisäksi näille lyhyitä tarinoita sisältäville kirjoille voisi löytyä myös muunlaista käyttöä: ne voivat olla mainioita kirjoja erilaisten vanhustenpiirien, ompeluseurojen ja harrastusporukoiden kokoontumisiin. Kaikki jaksavat kuunnella kiinnostavasti kirjoitetun lyhyen tarinan. Samalla tilaisuuden vetäjä pääse miettimästä ”mitä niille taas sanoisi”. Kaiken lisäksi hyvän tarinan myötä tulee mukaan aina myös vahva hengellinen eväs raamatunlauseita myöten. Suosittelen kokeilemaan!

 

Riitta Lemmetyisen aiempia kirjoja ovat ja ”Suurempi kuin sydämeni” sekä hänen Marianne Janssonin kanssa kirjoittamansa ”Kun luostarin muurit murtuvat”. Ensiksi mainituista löytyy enemmän tämän Valintaoppaan sivuilta.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin