Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Riitta Lemmetyinen: Suurempi kuin sydämeni

Riitta Lemmetyinen

Suurempi kuin sydämeni - Uskon ja toivon tarinoita

Minerva (2007)

 

Milloin olet viimeksi kuullut hyvän tarinan? Kuka ja missä sen kertoi? Oletko tullut kertoneeksi tarinaa eteenpäin, pannut saamasi hyvän kierrätyksen?

 

Kun puhumme tarinoista, itselläni nousee mieleen muistoja illoista leirinuotion äärellä. Partioleirillä tuleen tuijottaessamme me kuuntelimme tulen rätinää ja usein myös hyviä tarinoita.

 

Tarinat ovat minulle yhä arkista todellisuutta. Pian viisi vuotta täyttävä hyvä ystäväni Emilia tokaisee tuon tuosta: ”Pappa, kerro tarina!”

 

Helppoina päivinä tarinoiden aiheiksi ja sankareiksi käyvät vaikkapa Mooses, faaraon tytär, Ester tai Ruut. Halutessaan panna tarinankertojan kykyni koetteelle Emilia saattaa määritellä tarinan aiheen vaikkapa näin: ”Pappa, kerro tarina korvasta ja ikkunasta!”

 

Riitta Lemmetyisen kirjassa ”Suurempi kuin sydämeni, Uskon ja toivon tarinoita” tarinoiden aiheet liikkuvat lähes yhtä laajalla alueella.

 

Kirja on syvällinen ja se avaa tarinoiden kautta Raamatun aarteita hauskalla tavalla.

 

Kirjassa on kaksikymmentäviisi tarinaa. Jokaisen perässä on raamatunkohta, jonka pohjalta tarina on kirjaan valittu. Aarne ja Taneli Laaksosen kauniit luontoaiheiset kuvat ovat onnistuneella tavalla sopusoinnussa tarinoiden sanomien kanssa.

 

Kirjan takakannen teksti alkaa: ”Jokainen elämä on kuin sarja kertomuksia, kokoelma uskon ja toivon tarinoita…” Sopii hyvin myös Riitta Lemmetyisen omaan elämään. Hän vietti 19 vuotta Saksassa ja Norjassa luostarissa Evankeliset Mariasisaret –järjestön palveluksessa.  Irrottauduttuaan järjestöstä hän kirjoitti paljon julkisuutta saaneet kirjat ”Kun luostarin muurit murtuvat” ja ”Uskolla alistetut – matkalla eheyteen” yhdessä toisen sääntökunnan jättäneen entisen mariasisaren Marianne Janssonin kanssa.

 

”Suurempi kuin sydämeni” on lahjakirja, jonka parissa lahjan antaja voi viettää itse monta hauskaa hetkeä ennen kirjan sujauttamista lahjapakettiin. Tai olisiko varminta heti alussa hankkia kaksi kirjaa: toinen lahjaksi ja toinen omia lukuhetkiä varten?Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin