Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Riikka Juvonen: Taivaan linnut

Riikka Juvonen

Taivaan linnut - Ajatuksia Jumalan huolenpidosta

Kirjapaja (2007), 48 sivua

 

”Katsokaa taivaan lintuja: eivät ne kylvä, eivät ne leikkaa eivätkä kokoa varastoon, ja silti teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne. Ja olettehan te paljon enemmän arvoisia kuin linnut! Kuka teistä voi murehtimalla lisätä elämänsä pituutta kyynäränkään vertaa?” Nämä Jeesuksen sanat löytyvät Raamatusta Matteuksen evankeliumin 6. luvun jakeista 26 ja 27.

 

Riikka Juvonen, joka tunnetaan monien kristillisten kirjojen taitavana kuvittajana, on tarttunut näihin Jeesuksen sanoihin ja ryhtynyt miettimään, mitä ne voisivat merkitä päivittäisessä elämässämme?

 

Viehättävässä kirjassaan ”Taivaan linnut - Ajatuksia Jumalan huolenpidosta” Riikka Juvonen pohtii luottamusta, rohkeutta, toivoa ja kuuliaisuutta käyttäen tekstiensä perustana sekä taivaan lintuja että monia Raamatusta tuttuja henkilöitä.

 

Riikka Juvosen kuvitustyyli on kaunista ja kodikkaalla tavalla lämmintä. Hänen lintunsa ovat elävän ja aidon tuntuisia mutta samalla taitavasti tyyliteltyjä. Myös hänen tekstinsä ovat helposti lähestyttäviä ja mukavan lyhyinä annoksina kerrottuja.

 

”Taivaan linnut” on sopiva kirja vaikkapa ojennettavaksi päivänsankarille tai rohkaisua ja lohdutusta tarvitsevalle lähimmäiselle.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin