Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Rick Warren: Jumalan muuttava voima

Markkinoilla on paljon elämänhallintaa opettavia kirjoja. Myös Rick Warrenin kirja ”Jumalan muuttava voima” haluaa auttaa lukijaansa saamaan asiansa järjestykseen. Kirja on julkaistu sarjassa ”Tavoitteena elämä”. Aiemmin sarjassa on julkaistu mm. Rick Warrenin kirja ”Vastauksia vaikeisiin kysymyksiin”.

 

Useimmissa ”miten tulet iloiseksi, onnelliseksi ja menestyväksi” –kirjoissa ihmistä kehotetaan muuttumaan. Sanomatta vain jää, mistä voima laihdutuskuuriin, tupakoinnin lopettamiseen, pahojen tapojen kitkemiseen ja itsensä kehittämiseen voisi löytyä. Niinpä innostunutta aloitusta seuraa yleensä uupuminen ja koko asian sysääminen syrjään.

 

Rick Warren kertoo muutosvoiman lähteestä jo kirjansa nimessä. Vain Jumalalla on valta pyyhkiä pois menneisyyden painolastit, antaa synnit ja virheet anteeksi ja tarjota todellista muutosvoimaa sitä pyytäville. Kirjassa tarkastellaan hauskalla ja hyvin käytännöllisellä tavalla elämän keskeisiä alueita rakkautta, toivoa, luottamusta, iloa ja rauhaa. Miten saavuttaa rauha sisimmän ja lähimmäisten kanssa? Kuinka löytää elämälle tarkoitus? Millä tavalla selviytyä paineitten ja kriisien keskellä?

 

Rick Warren osaa höystää sanottavansa käytännön esimerkein. Hän ilahduttaa välillä lukijaansa pienillä tarinoilla ja auttaa luetun omaksumisessa tarjoamalla jokaisen luvun lopussa mahdollisuuden pieneen harjoitustehtävään.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin