Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Rick Osborne: Vanhemmuutta elämän nopeudella

Rick Osborne

Vanhemmuutta elämän nopeudella

Päivä (2007)

 

Mistä mahtaa johtua se, että mitä enemmän ihmiskunta keksii aikaa säästäviä kapistuksia, sitä kiireempi kaikilla näyttää olevan?

 

Elämä on täynnä työtä, harrastuksia, kotitöitä, matkoja, ystävyyssuhteita, kokouksia ja muuta touhuamista. Ei ihme jos verenpaine nousee, pulssi kiihtyy ja huono omatunto vaivaa, kun läheiset ihmissuhteet perhettä myöten jäävät alituisen kiireen takia huonolle hoidolle.

 

Rick Osborne on kirjoittanut mainion kirjan ”Vanhemmuutta elämän nopeudella”. Hän haluaa sanoa meille, että tärkeintä ei ole lasten kanssa käyttämämme ajan määrä vaan se, mihin ja miten me ne yhteiset minuutit käytämme. Väitteensä tueksi hän antaa lukijalle kuusikymmentä hyödyllistä vinkkiä, joiden lukemiseen menee vain hetki, mutta joiden vaikutus saattaa ylettyä vuosikymmeniksi eteenpäin.

 

Kristillisen kasvatustyön sydämen asiakseen ottaneen Rick Osbornen vinkit ovat hyvin arkisia ja helposti toteutettavia. Useimmat niistä toimivat lasten kasvatuksen lisäksi myös muiden ihmissuhteittemme hoitamisessa.

 

Jos vinkit yrittäisi tiivistää, niin voisimme sanoa, että kyse on toisen ihmisen huomaamisesta, aidosta kohtaamisesta sekä kiinnostuksen ja välittämisen osoittamisesta.

 

Kaikki tuo voi tapahtua pienin ja kekseliäin arkisen elämän keinoin.

 

”Vanhemmuus elämän nopeudella” on todella hauskaa ja hyödyllistä luettavaa. Hänen kuusikymmentä vinkkiään kannattaa ottaa arjen keskellä käyttöön!Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin