Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Retha ja Aldo McPherson: Viesti Jumalalta

Retha ja Aldo Mc Pherson,

Viesti Jumalalta,

TV7 Kustannus, 2011

 

Kirja opastaa elämään tätä elämää Jumalaan luottaen, häntä totellen sekä hänen kanssaan yhä lähempään yhteyteen kasvaen. Olemme matkalla joko taivaan kotiin tai helvettiin. Kolmatta vaihtoehtoa ei kenelläkään ole. Siksi suhde Jumalaan ja Vapahtajaamme Jeesukseen on elämämme tärkein asia. Sen vaikutukset yltävät aina iankaikkisuuteen saakka.

 

”Viesti Jumalalta” on rakennettu Aldon puhuttelevien todistusten ympärille. Kirjassa äiti Retha kertoo, miten Aldo joutui 12-vuotiaana vakavaan liikenneonnettomuuteen. Lääkärit ja ystävät uskoivat pojan menehtyvän tai hänen jäävän aivojen vahingoittumisen takia loppu iäkseen liikunta- ja puhekyvyttömäksi.

 

Äiti ei antanut periksi. Jumalalta saamiinsa lupauksiin luottaen hän jatkoi taistelua rukoillen ja lääkäreiltä apua hakien. Ja niin tapahtui uskomaton ihme. Aldo alkoi toipua, kertoi ensin ajatuksiaan kirjoittamalla, sai vähitellen puhekykynsäkin takaisin ja oppi viimein jopa liikkumaan.

 

Jo tuossa olisi ollut ihmettä enemmän kuin kylliksi, mutta se oli vasta alkua. Jumalan lupaukset täyttyivät paljon vielä täysimääräisempinä. Aldo alkoi kertoa käynnistään taivaasta ja Jumalalta saamistaan viesteistä, joita hänen oli käsketty yhdessä äitinsä kanssa kertoa ihmisille. Kirjassa on näitä lyhyitä, hyvin selkeitä ja kohti käyviä viestejä pitkin matkaa äiti Rethan kertomuksen ja hänen omien todistustensa joukossa.

 

Viestejä lukiessani mieleeni nousi tällainen kuva: Ajatellaan, että jossain seurakunnan rukoustapahtumassa joku nousee puhumaan ja profetoimaan.  Jos hän profetoisi Aldon kertomien viestien sanoin, niin mitä tapahtuisi? Raamatun ohjeen mukaan seurakunta koettelisi eli arvioisi profetian aitouden.  Uskon, että sen jälkeen jokainen profetian sana eli tässä tapauksessa Aldon viesti otettaisiin epäröimättä vastaan Jumalan puheena seurakunnalleen.

 

Vaikka kirjassa kerrotaan erikoisista ja yliluonnollisista asioista, kaikki on tiukasti Raamatun sanaan ja Jumalan lupauksiin pitäytyvää. Lyhyet luvut, konkreettiset aiheet, selkeät yhteydet arkiseen elämäämme sekä monet käytännön esimerkit tekevät kirjasta sujuvan ja mukaansa tempaavan. Rethan innostus ja järkkymätön usko Jumalan rakkauteen valloittavat lukijan ja saavat hänet tutkimaan omaa uskoaan ja elämäänsä.  Olenko antanut itseni ja elämäni kokonaan ja ehdoitta Jumalalle, vai olenko jättänyt joitain elämän alueita ikään kuin varmuuden vuoksi omaan hallintaani?

 

Kaikessa ehdottomuudessaan kirja on lempeä, rakkaudellinen ja rohkaiseva. Vaikka Retha kertoo, miten käy niille, jotka torjuvat Jumalan rakkauden, hän ei ahdistele, painosta tai syyttele. Aldon taivaskokemus ja hänen saamansa viestit ovat niin täynnä Jumalan läsnäoloa ja rakkautta, että myös niiden välittäjä joutuu pienelle paikalle. Hän voi vain rakastaa Jumalan rakkaudella jokaista kohtaamaansa ihmistä sekä kutsua kaikkia parannuksentekoon sekä Jeesuksen ristin juurelle.

 

Henkilökohtaisen uskon lisäksi kirjassa käsitellään paljon myös seurakuntaa ja sen tilaa. Tässäkin viesti on selvä: ihmisviisauden ja vallan houkutuksia kuunnelleen Laodikean seurakunnan on tehtävä parannus ja palattava Jumalan luo. On ankkuroiduttava Jumalan sanaan ja nostettava kaiken keskipisteeseen kaksi tärkeää sanaa: ”Jeesus elää!”

 

Joistain kirjoista osaa kirjoittajan ja aiheen perusteella päätellä jo ennalta, mitä kansien välistä tulee kenties löytymään. Tämä kirja yllätti monella tavalla myönteisesti. Eikä vain yllättänyt. Samalla se puhutteli tavalla, jonka toivon myös monen muun saavan kokea.

 

-------------- 

Rethan, Aldon hänen nuoremman veljensä ja perheen isän Tinuksen elämästä ja toiminnasta löydät tietoa osoitteesta .Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin