Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Reona Peterson Joly: Huomenna kuolet

Reona Peterson Joly
Huomenna kuolet
Päivä Osakeyhtiö, 206 sivua

 

Albanian kristittyjen vainoista ja veritodistajista kertova kirja on julkaistu englanninkielisenä jo vuonna 1976, jolloin Abania oli vielä kommunistisen hirmuhallinnon kahleissa. Maasta oli päätetty kitkeä keinoja kaihtamatta pois kaikenlainen uskonnollisuus. Kirjassa mm. kerrotaan, miten vankileirillä ollut pappi kastoi salaa leirillä syntyneen lapsen. Teko paljastui ja seuraavana päivänä pappi teloitettiin ampumalla.

 

”Huomenna kuolet” kertoo kahden nuoren naisen evankeliointimatkasta Albaniaan. Hekin paljastuivat, mutta ulkomaalaisina heitä kohdeltiin hieman lempeämmin kuin vankileirin pappia. Tiukkojen kuulustelujen jälkeen heidät karkotettiin maasta.

 

Joku voi kysyä, miksi julkaista kirja yli kolmen vuosikymmenen takaisista asioista?

 

Pohdin tuota kysymystä kirjaa lukiessani ja uskon löytäneeni myös vastauksen: ”Huomenna kuolet” kertoo tapahtumista, jotka ovat tällä hetkellä edelleen totta monissa maissa. Tässä mielessä kirja on edelleen ajankohtainen ja tuore. Samalla kirja on vahva todistus Jumalan rakkaudesta, hänen apuunsa turvautumisesta ja evankeliumin voimasta.

 

”Huomenna kuolet” asettaa lukijansa kahden ison kysymysten eteen.

 

Ensimmäinen on: Miten minä selviäisin tuollaisissa tilanteissa? Kestäisikö uskoni vainon tai jopa kuoleman edessä?

 

Toinen laajempi kysymys kuuluu: Miten on mahdollista, että me käytämme hanakasti puheitten ja saarnojen alussa sanontaa ”Sisaret ja veljet Jeesuksessa Kristuksessa”, mutta käytännössä hylkäämme vaikenemisellamme ne kristityt sisaret ja veljet, jotka elävät vainojen ja kuoleman uhan keskellä?Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin