Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Raimo Mäkelä: Terve mieli – terve usko

Raimo Mäkelä

Terve mieli – terve usko

Perussanoma (2007)

 

Useat tutkimukset tuntuvat todistelevan, että raitis ja tasapainoinen kristillinen usko on ihmiselle hyväksi muutoinkin kuin vain iäisyysnäkökulmasta. Usko tukee mielenterveyttä, torjuu masennusta ja lisää ihmisen onnellisuutta. Näin väittävät tutkimukset.

 

Aina asian laita ei kuitenkaan ole näin hyvin. Sairas usko voi sairastuttaa muutoin terveen ihmisen. Tai sairas ihminen voi tavallaan sairastuttaa myös uskonsa ja käsityksensä siitä. Pahimmassa tapauksessa tällaisesta sairaudesta voi jopa kehittyä tarttuva tauti, joka voi sairastuttaa myös läheisiä ihmisiä tai jopa koko yhteisön.

 

Raimo Mäkelä on kirjoittanut mm. kahdeksanteen painokseen ennättäneen kirjan ”Naamiona terve mieli”. Hänellä on myös samaan aihepiiriin liittyvä kirja ”Murtunutta hän ei muserra”.

 

Uudessa kirjassaan ”Terve mieli – terve usko” Raimo Mäkelä lähtee jälleen rohkeasti pohtimaan vaikeita, arkoja ja kipeitä asioita.  

 

Raimo Mäkelä on tunnettu julistaja, opettaja ja kirjoittaja, jonka raamatullis-terapeuttinen sielunhoito yhdistää Raamatun ja terapian näkökulmat onnistuneella ja kokonaisvaltaisella tavalla.

 

Kirjoissaan Raimo Mäkelä liikkuu sekä uskon että psykologian alueilla. Hän käy läpi sairasta ja tervettä uskoa sekä yksilön että yhteisön näkökulmasta mielenkiintoisella ja vakuuttavalla tavalla.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

28.5.2009 klo 20:01:50
Salme Kaikusalo kirjoittaa

Raimo Mäkelä on takuuvarma kirjoittaja jos halutaan lukea Raamattuun sidottua ja "hörhöilystä" vapaata tekstiä. Kirja antaa paljon tietoa nimensä mukaisesti uskosta.
Sopii sekä maallikoille että "ammatti"ihmisille.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin