Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Raimo Mäkelä: Murtunutta hän ei muserra

Raimo Mäkelä

Murtunutta hän ei muserra

Perussanoma (2006)

 

Oletko pannut merkille, miten kevät on joillekin ihmisille aivan erityisen vaikeaa aikaa? Juuri kun talven selkä on taittunut, ja valo on voittamassa, masennus ja jopa kuolema näyttävät saavan erityisen paljon valtaa. Juuri silloin, kun elämä näyttäisi olevan täynnä lupauksia uudesta keväästä ja kesästä, ihmisen mielen ja jopa terveyden takatalvet iskevät usein kaikkein rajuimmin.

 

Tällaisiin vaiheisiin sopii rovasti ja valtiotieteen maisteri Raimo Mäkelän kirja ”Murtunutta hän ei muserra”. Kirja samaan aikaan lohduttaa, rohkaisee ja antaa vankkaa asiatietoa ihmisen mielen liikkeistä.

 

Kun olin lukenut tämän kirjan, lehteilin ja kääntelin sitä kädessäni pitkään pohdiskellen, mikä kirja tämä on? Onko kyseessä Raamatun lupauksiin perustuva hengellinen kirja, joka haluaa rohkaista lukijaansa?  Vai onko ”Murtunutta hän ei muserra” pikemminkin kansantajuinen tietoteos masennuksesta, uupumisesta ja mielenterveyden kysymyksistä.

 

Kirja on vahvasti hengellinen ja Raamatun sanaan perustuva. Se sisältää runsaasti raamatunkohtia, rohkaisee, lohduttaa ja auttaa meitä Sanan valossa ymmärtämään itseämme ja läheisiämme.

 

Toisaalta kirjasta huokuu sellainen syvällinen asiantuntemus ja elämänkokemus, ettei teosta voi luokitella pelkäksi hartauskirjaksi.

 

”Murtunutta hän ei muserra” on tässä mielessä vahvasti tietoteos, joka avaa näkymiä raamatullis-terapeuttiseen sielunhoitoon. Tietoteoksen luonnetta alleviivaavat myös lukujen lopussa olevat ”Lue lisää” – listat kyseistä teemaa käsittelevistä kirjoista.

 

on kirjoittanut aiemminkin kirjoja sekä hartauselämän tarpeisiin että ihmisen mielen liikkeistä, tai pitäisikö sanoa syövereistä. Esimerkiksi hänen kirjansa ”Naamiona terve mieli” on yltänyt jo 8. painokseensa. Lisäksi Raimo Mäkelä on ollut mukana kirjoittamassa kirjaaKommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin