Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Raili Pursiainen: Arkipäivän Isämeidän

Raili Pursiainen

Arkipäivän Isämeidän

Kirjapaja

 

Raili Pursiaisen pienen kirjan ”Arkipäivän Isämeidän” takakannessa vakuutetaan, että Jumala kuulee arkisen puheen. Heti perään on kirjasta pieni sitaatti: ”En oikein osaa edes puhutella sinua. Mutta jos tässä alan opetella, niin älä ota nokkiisi muotoseikoista.”

 

Raili Pursiaisen kirjassa on jännitettä. Kirjoittaja itse on erittäin taitava ja monipuolinen sanojen käyttäjä. Hän tuskin kompastelee muotoseikkoihin tai joutuu pyytelemään anteeksi kompastelevia lauserakenteitaan.

 

Kirjan sivuilla hän kuitenkin tavallaan luopuu näistä valmiuksistaan ja asettuu tavallisen, usein perin haparoivan ja epävarman rukoilijan rinnalle.

 

Tukena ja turvana tässä varovaisessa Isän puoleen kurottautumisessa on tuttu ja turvallinen Isä meidän rukous. Tutun rukouksen pyynnöt antavat turvaa ja rohkaisevat rukoilijaa Taivaan Isän edessä purkamaan sydäntään ja keventämään kuormaansa.

 

"Arkipäivän Isä meidän" on terveellistä ja ajatuksia antavaa luettavaa kaikille aroille ja epävarmoille. Kirja on samalla kaikille sanavalmiille, Kaanaan kielensä hyvin taitaville ja pitkiä rukouksia sujuvasti päästeleville hyvä muistutus siitä, ettei meitä kuulla meidän monisanaisuutemme tai kauniiden lauserakenteidemme takia.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

18.8.2016 klo 15:59:24
Reijo Telaranta kirjoittaa

Löytyisiköhän antikvariaattien kautta? Netissä on hyviä liikkeitä, joilla on tehokkaita hakukoneita.18.8.2016 klo 10:10:26
Timo kirjoittaa

Hyvä kirja!
Kun vain vielä jostain saisi ostettua. Olisi erinomainen myös lahjoittaa lähimmäiselle. Tuota on painettu vain yksi painos.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin