Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

R. C. Sproul ja Abdul Saleeb: Muslimien ja kristittyjen Jumala

R. C. Sproul ja Abdul Saleeb

Muslimien ja kristittyjen Jumala

Perussanoma, 98 sivua

 

R. C. Sproul’in ja Abdul Saleebin kirja ”Muslimien ja kristittyjen Jumala” jatkaa tyyliltään ja ulkoasultaan kirjan ”Kaikkien uskontojen Jumala” aloittamaa kristinuskon ainutlaatuisuuden puolustamista. Kun ”Kaikkien uskontojen Jumala” kertoi, miksi kristinuskon ainoa oikea Jumala ei voi olla sama kuin muiden uskontojen jumalat, niin tässä kirjassa käydään vastaavaa rajanvetoa kristinuskon ja islamin välillä.

 

Sproulin ja muslimista kristityksi kääntyneen Abdul Saleebin vuoropuhelun muotoon kirjoitettu kirja on erittäin hyvä ja selkeä tiivistelmä siitä, miksi islam, joka kyllä puhuu Jeesuksesta ja Vanhan testamentin patriarkoista sekä sanoo arvostavansa evankeliumeja, on kristityn näkökulmasta väkevä eksytys ja vaarallinen harhaoppi.

 

Hyväntahtoisista ja sinisilmäisistä uskontojenvälisen dialogin kannattajista huolimatta islamin ja kristinuskon välillä on valtava kuilu ja sovittamaton ristiriita. Sen voi pelkistää sanomalla, että islamissa taivaspaikkaa yritetään ansaita hyvillä töillä. Paratiisiin pääsy jää silti aina epävarmaksi. Muslimi voi vain toivoa, että Allah ihmisen hyvien töiden takia katsoo hänen syntejään läpi sormien.

Kristinuskossa pelastus on yksin armosta ja tie taivaaseen avautuu ainoastaan Jeesuksen sovitustyön tähden. Siksi usko Jeesukseen riittää pelastukseen.

 

Kirja pureutuu taitavasti juuri niihin kysymyksiin, missä kristityn ja muslimin vuoropuhelu yleensä törmää ennakkoasenteiden ja mielipide-erojen seinään. Samalla kirjoittajat opastavat, miten tällaisissa tilanteissa kannattaa menetellä ja millaisella sanoituksella oman uskonsa perusteista kertoa. Kirjan viimeinen luku ”Islamin pimeä puoli” avaa unisemmatkin silmät vavahduttavan suorasukaisilla Koraanin sitaateillaan.

Tätä kuten sarjan edellistäkin kirjaa suosittelen kaikille lämpimästi.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin