Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Pirkko Jalovaara: Älä luovuta!

Pirkko Jalovaara,

Älä Luovuta!

Rukouskustannus, 2011

 

Kirja on nimensä mukaisesti täynnä päättäväistä rohkaisua ja kannustusta. Aikana, jolloin jokaisen sanotaan tulevan uskollaan autuaaksi ja kaiken olevan sallittua, kunhan ei vahingoita toisia, Pirkko Jalovaara asettaa riman innostvammalle tasolle. Hän kehottaa lukijoitaan olemaan rukouksessa kestäviä.

 

Kompastelleita Pirkko Jalovaara opastaa korjaamaan oman elämän pimeitä kohtia ja rakentamaan elävää suhdetta Jumalaan. Hän neuvoo kädestä pitäen, miten päästä eroon katkeruudesta, vahvistaa heikkoa itsetuntoa, voittaa krooninen väsymys ja kääntää mieltä painava masennus kiitokseksi.  Myös monet muut elämää tuhoavat asiat käsitellään päättäväisellä rakkaudellisuudella tulevaisuuden ja toivon poluiksi.

 

Pirkko Jalovaara on kirjoittanut useita erinomaisia kirjoja rukouksesta. Paitsi maamme ehkä tuunetuin rukoilija hän on taitava hengellinen opas ja ohjaaja. Tässä kirjassaan hän hengellisyydestä ja rukouksen tärkeydestä tinkimättä lähestyy lukijaansa juuri sielunhoitajana, rohkaisijana, hengellisenä oppaana ja lämpimänä ystävänä.

 

Pirkko Jalovaaralla on hengellisen oppaan ja sielunhoitajan tehtävään  erinomaiset edellytykset. Tuhansien ja taas tuhansien sairaiden, onnettomien, surevien ja pettyneiden ihmisten kohtaamisista hänelle on kertynyt huikea määrä sellaista kokemusta ja osaamista, mitä mikään koulutus tai opiskelu ei voi tarjota. Täpötäysien kirkkojen rukoustilaisuuksissa hänellä ei useinkaan ole mahdollisuutta muuhun kuin esirukoukseen. Niinpä hänen kontaktinsa rukousta pyytävään jää usein valitettavan lyhyeksi. Kirjan kautta hän voi nyt käydä vuoropuhelua myös kaikkien rukoustilanteissa tapaamiensa sekä elämäntilanteisiinsa neuvoja ja rohkaisua tarvitsevien kanssa.

 

Kirja on Pirkon näköinen. Hänet vuosien varrelta hyvin tuntien voin sanoa, että kirjan lehdiltä kuuluu hänen äänensä ja tapansa puhua hyvin lempeästi ja silti ehdottomasti. Pulassa oleva tarvitsee ymmärtämystä ja rakkautta, mutta tosiasioiden kiertämisellä ja kipupisteiden karttamisella hänen tilanteensa ei parane. Siksi asioista on puhuttava suoraan ja jalat tukevasti maassa, arjen ja jokapäiväisen elämän tasolla. Tämä taito Pirkko Jalovaaralla on niin kirkoissa kuin kirjoissaankin.

 

Kun keskustelin kirjasta ”Älä luovuta! parin ystäväni kanssa, he kyselivät, onko kirja jotain samanlaista kuin Joyce Meyerin kirjat? Vastasin heille, että paljon samaa toki löytyy. Kaikki on tiukasti raamatullista ja helposti omaksuttavalla tavalla kirjoitettua. Merkittävä erokin löytyy. Kun Joyce Meyerin kirjojen tyyli on amerikkalaisittain hyvin rehevää, Pirkko Jalovaara kirjoittaa suomalaisena suomalaisille.

 

Kirjasta löytyy apua elämää sisältä päin syöviin ongelmiin riippumatta siitä, ovatpa ne peräisin oman mielen haavoista tai läheisten ihmisten kovuudesta. Suosittelen kirjaa myös jokaiselle, joka tarvitsee rohkaisua ja tukea rukouselämäänsä sekä opastusta hengelliseen vaellukseensa.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin