Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Pienten suuria kysymyksiä

Pienten suuria kysymyksiä

Kirjapaja (2008), 237 sivua

 

Missä minä olin ennen kuin synnyin? Miksi pitää kasvaa isoksi? Miksi ilkeitä ihmisiä on olemassa? Kuka Jumala on? Mitä tähtien takana on?

 

Moni aikuinen on joutunut vaikeaan tilanteeseen yrittäessään vastata tällaisiin lasten tekemiin syvällisiin kysymyksiin.

 

Kirja ”Pienten suuria kysymyksiä” antaa hyvät ja perustellut vastaukset viiteenkymmeneen lasten useimmin tekemään kysymykseen. Lisäksi kirjassa on kymmenen hauskasti kerrottua Raamatun kertomusta, jotka auttavat ymmärtämään elämän suuria arvoituksia.

 

Kovin lopullisia tai ehdottomia vastauksia kirja ei selkeästä kristillisestä lähtökohdastaan ja opetuksestaan huolimatta tarjoa. Niinpä kirja sopii kaikille kristityille perheille eräänlaiseksi perusteokseksi, jota vanhemmat lapsen kanssa keskustellessaan voivat harkintansa ja oman uskonsa mukaan täydentää.

 

Kirjan toisena keskeisenä tavoitteena on opettaa lasta pienestä pitäen käymään rohkeasti keskustelua myös vaikeista asioista. Kolmas tavoite on opastaa lasta suhtautumaan suvaitsevaisesti eri tavalla ajatteleviin lähimmäisiin.

 

Nasevalla kuvituksella, sarjakuvia apuna käyttäen ja upealla ulkoasulla kirjasta on saatu kerrassaan onnistunut kokonaisuus, johon tarttuu mielellään. ”Pienten suuria kysymyksiä” sopii luettavaksi nelivuotiaan tai sitä vanhemman lapsen kanssa. Kirja on mainio vastausten antaja sekä keskustelujen avaaja myös sellaiselle lapselle, joka osaa itse lukea.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin