Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Pia Perkiö: Hyvä on elää

Pia Perkiö

Hyvä on elää

Katharos (2007), 47 sivua

 

Pia Perkiön runoissa on herkkyyttä ja kotoista lämpöä. Niissä maistuu eletty elämä ja niitä valaisevat luottamus Jumalan rakkauteen.

 

Pia Perkiön kirja ”Hyvä on elää” ei tee tässä poikkeusta. Hänen runonsa yhdessä Ritva Kososen kauniin ja hienostuneella tavalla vanhanaikaisen kuvituksen kanssa saavat mielen rauhoittumaan ja katseen ojentumaan luottavaisemmin kohti tulevaa.

 

Elämä on täynnä yllätyksiä. Tummatkin päivät kuuluvat ihmisen osaan, mutta myös niiden aikana mukanamme vaeltaa Jumala, joka tietää, millaista tekoa me olemme. Niinpä me saamme turvallisesti katsoa sekä taaksemme elettyihin päiviin niiden iloista voimaa ammentaen ja tulevaisuuteen vastassa olevia päiviä pelkäämättä.

 

”Hyvä on elämä” on kuin pilvisen päivän keskelle tunkeutuva auringonpaiste, jonka kohdattuaan on jälleen kevyempi jatkaa matkaa.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin