Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Phillip Keller: Hyvän paimenen hoidossa

Phillip Keller

Hyvän paimenen hoidossa - Psalmi 23 paimenen silmin

KKJMK (2007)

 

Oletko tullut ajatelleeksi, että Psalmin 23 eli Paimenpsalmin kirjoittaja David oli ollut paimenena ja tiesi erinomaisesti mistä ja miten kirjoitti. Useimmille meistä lampaat sekä niiden käyttäytyminen ja hoito ovat paljon vieraampia asioita.

 

Vaan eipä hätää, lampaita hoitamalla ja paimentamalla leipänsä ansainnut Phillip Keller on kirjoittanut kirjan ”Hyvän paimenen hoidossa - Psalmi 23 paimenen silmin”. Ammattinsa johdosta hänellä on ollut erinomaiset lähtökohdat Paimenpsalmin syvälliseen ja samalla hyvin käytännölliseen pohdiskeluun. Kirja oikoo monia tietämättömyydestä johtuvia ja Kellerin mielestä pahimmillaan lähes naurettavia Psalmin 23:n vääriä tulkintoja ja selityksiä. Taustojen tunteminen avaa tässäkin tapauksessa monet asiat aivan uudella tavalla.

 

”Hyvän paimenen hoidossa” on ilmestynyt englanniksi jo vuonna 1970. Kirjan ensimmäinen suomennos julkaistiin kuitenkin vasta vuonna 1993. Nyt ilmestynyt laitos on puhutteleva ja tervetullut kaikille meille Psalmin 23 ystävälle. Kirja ei päästä lukijaansa vähällä. Paimenromantiikan sijasta se tarjoaa rukiista luettavaa, haastaa tutkimaan omaa suhdetta Hyvään Paimeneen ja rohkaisee lukemaan tuttua psalmia uudella tavalla.

 

Jos tiivistäisin Phillip Kellerin viestin pariin lauseeseen, niin se kuuluisi seuraavasti: Meidän paimenemme on maailmankaikkeuden Luoja ja herrojen Herra, joka on omalla verellään ostanut meidät omikseen. Meidän ei tarvitse pelätä, sillä hän pitää meistä huolta hyvän ja rakastavan paimenen tavoin silloinkin, kun kohtaamme vaikeuksia. Köyhinkin Hyvän Paimenen laumaansa kuuluva lammas on monin verroin paremmassa ja turvallisemmassa asemassa kuin ainutkaan rikas ja vaikutusvaltainen mammonan, synnin ja saatanan laumoihin jäänyt lammas.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

9.1.2011 klo 16:55:58
Hilkka kirjoittaa

Luin kirjan jo n. 10v. sitten. Muistan hyvin, koska se oli hauska ja syvällinen samalla. Nauroin ihan ääneen lukiessani sitä. Kirja sai mielikuvitukseni toimimaan ja kertomukset tulivat eläviksi. Sain välähdyksen siitä ideasta, millä Jeesus kertoi verauksia.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin